La Junta de govern celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat la finalització del Programa d’Actuació Integrada de Sanxo Llop que inclou el projecte de les obres d’urbanització pendents per acabar el sector i el projecte de reparcel·lació, en què es distribueix el cost de les obres. Una mesura que permet que es puga començar a donar llicències a aquesta zona.
Així ho han informat en roda de premsa l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i el vicelacalde, Josep Alandete,mostrant-se satisfets per una mesura que permetrà continuar desenvolupant un clúster sanitari que possibilitarà la creació de nous llocs de treball altament especialitzats i retindrà el talent dels professionals de Gandia generant oportunitats de treballar a la nostra ciutat.
A més, també es preveu la instal·lació d’empreses de recerca, clíniques privades, serveis de cirurgia sense ingrés i residències, entre altres serveis vinculats al sector.
Sobre aquesta aprovació, la primera autoritat municipal l’ha definida com una de les fites d’aquesta legislatura. “Hem superat molts problemes i rescatat el PAI del bloqueig on estava per convertir-lo en un espai d’oportunitats. Ja podem donar llicències. Posem l’urbanisme al servei de les inversions, les oportunitats i la prosperitat de la ciutat“.
Durant la compareixença s’ha explicat que la urbanització s’anirà desenvolupant i executant a les zones on hi haja empreses que vullguen implantar-se de manera immediata per la qual cosa el procés s’agilitzarà. “Sanxo Llop té un full de ruta traçat. No hi ha ciutats que hagen pogut desenvolupar un sector com aquest“.
Finalment, l’alcalde ha avançat que les pròximes setmanes serà presentada al sector empresarial l’Oficina de l’Inversor Municipal que serà l’òrgan de referència per a tots aquells que vulguen invertir a la ciutat. “Posarem una alfombra roja per continuar creixent com a pol d’atracció de generació d’oportunitats. Estem treballant ara mateix a nivell intern, formant el personal adequat que ens permeta la reducció de les càrregues administratives i de la burocràcia per donar certeses als inversors“.
Josep Alandete ha recordat que des del 2011 el projecte estava encallat i s’ha aconseguit desbloquejar. “Hem fet tot allò necessari per a assolir l’objectiu de la generació de noves oportunitats i, d’aquesta manera, enriquir la nostra estructura econòmica“.
Sobre el procés, el vicealcalde va destacar que el govern municipal ha tingut en compte totes les parts implicades, cosa que ha derivat que s’hagen presentat poques al·legacions.
Paral·lelament, Alandete ha volgut posar en valor que el fet que el consistori siga l’agent urbanitzador permetrà la reducció dels costos del procés.
“Hui és un dia de joia i satisfacció. Ja podem donar llicències i tenim constància d’empreses que s’hi volen instal·lar“.