. Durant juliol i agost, qualsevol jove pot participar en les sis rutes pel terme municipal de Gandia. 

. Els joves interessats rebran formació prèvia, a càrrec de la Generalitat, en cartografia, comunicació amb dispositius ‘walkie talkie’, seguretat viària (bici), o prevenció d’incendis, entre altres.

. La inscripció és gratuïta i està oberta durant tota l’edició. Es pot fer al web http://www.cjg.es o, al Casal Jove de l’Alqueria Laborde (96 295 12 00).

Gandia, a 11 de juliol de 2023- La regidora de Joventut, Inmaculada Rodríguez, acompanyada per la primera Tinenta d’Alcaldia i edil de Medi Ambient, Alícia Izquierdo i Adrià Ordines, en representació del Consell dels Joves de Gandia, han presentat aquest matí la trentena edició del voluntariat ecològic a la ciutat.

«El voluntariat ecològic s’inicia hui, 11 de juliol, fins al 31 d’agost. Anem a tractar de cuidar la natura, previndre incendis… Tindrem excursions per fomentar la relació entre gent jove i gaudir d’un oci educatiu i informatiu», ha expressat Ordines. 

Per la seua part, Rodríguez ha explicat que «durant els mesos de juliol i agost, qualsevol jove pot participar en les sis rutes pel terme municipal de Gandia (Caldereta, Montepino, Bairen, rutes amb bici per la Marjal, l’Auir i Marxuquera) amb tasques de conscienciació i prevenció d’incendis forestals, abocaments il·legals, conductes inadequades amb la naturalesa, entre altres activitats…» També està prevista la neteja del riu Serpis una vegada a la setmana.

Finalment, Izquierdo ha destacat que «portar 30 anys fent una activitat com aquesta significa que les coses s’estan fent bé. Dedicar al llarg de l’estiu el temps lliure i personal per fer un oci d’estima i conscienciació del teu territori és una cosa molt encomiable. Aquest Govern ha fet de la protecció i de la prevenció i respecte cap al territori una de les principals accions». 

Els joves interessats rebran formació prèvia, a càrrec de la Generalitat, en cartografia, comunicació amb dispositius ‘walkie talkie’, seguretat viària (bici), primers auxilis, interpretació ambiental, prevenció d’incendis, entre altres.

La inscripció és gratuïta i està oberta durant tota l’edició. Es pot fer al web http://www.cjg.es o, al Casal Jove de l’Alqueria Laborde (96 295 12 00).