– La coalició ha convidat també el candidat popular González Pons a comprovar les deficiències històriques de vertebració en transport públic (servei de rodalies, tren de la Costa, connexions AP7 amb les localitats, transport interurbà…)

– Àgueda Micó i Nahuel González demanen a Gandia el vot de la ciutadania per aconseguir una veu forta al Congrés i al Senat que exigisca major eficiència del servei de rodalies; la transferència de competències a la Generalitat o les inversions en infraestructures demandades llargament. «Una reivindicació transversal i fonamental per al poble valencià; per a la classe treballadora; per als estudiants; per al turisme, per al sector econòmic… I la nostra candidatura és la única que està fent força en este sentit».

Gandia (la Safor-Valldigna), 12 de juliol de 2023.- La Cap de llista al Congrés de Compromís-Sumar per València, Àgueda Micó, acompanyada pel número 3 de la candidatura, el gandià Nahuel González, i la primera tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo, ha demanat aquest matí a Gandia el vot de la ciutadania per garantir una veu forta al Congrés i al Senat que pose fi al dèficit històric del territori de les Comarques Centrals pel que fa al servei de transport públic.

Així, han recordat que el vot a Compromís-Sumar val el doble; d’una banda perquè defensa els interessos valencians a Madrid, «perquè si no ho fem nosaltres ningú ho farà. I, d’altra, marcar una agenda política social i ecologista. En este sentit, hui estem ací per a denunciar un problema greu a l’hora de poder utilitzar el transport públic. Una reivindicació transversal i fonamental per al poble valencià; per a la classe treballadora; per als estudiants; per al turisme, per al sector econòmic… I la nostra candidatura és la única que està fent força en este sentit. Les rodalies valencianes han de ser gestionades per la Generalitat, perquè som un govern de proximitat i sabem quines són les deficiències al nostre territori i sabem quina és la millor forma de gestionar els nostres serveis públics».

Micó ha assegurat que el tren Gandia-Oliva-Dénia-Alacant, el tren de la Costa, continuarà estant en l’agenda. «És una reivindicació clàssica que hem fet en el Congrés i en el Senat tots estos anys. Nosaltres hem aconseguit ja inversions

per a la planificació, però necessitem ser més diputades per a influir més i aconseguir eixos trens que vertebren realment el nostre País».

La líder de Compromís també ha recordat que la coalició ha estat clau a Madrid aconseguint la gratuïtat de l’AP7, «una fita importantíssima per a la gent treballadora del nostre país. Però ara cal exigir inversions per a les connexions de l’antiga AP7 amb les diferents localitats perquè eixa gratuïtat siga viable. Així que, si la gent vol una veu valencianista i d’esquerres forta i valenta en el Congrés i en el Senat, Compromís-Sumar és la seua veu política».

Repten Ábalos i González Pons

Per la seua banda, l’ex regidor gandià ha assegurat que «és una autèntica vergonya que en el segle XXI tinguem el servei de rodalies que tenim, per això vull reptar al número 2 del PSOE per València i ex ministre de Foment, el senyor Ábalos, perquè vinga ací a Gandia, a la Safor, a les CCVV, i que puge a un tren per comprovar els retards de les rodalies; la calor que pateixen les treballadores i els treballadors; les dificultats que tenen els estudiants per aplegar a un examen a temps… Que siga conscient que és impossible per a un veí o veïna de Cullera anar a treballar a Dénia, sense un transport públic». Un oferiment que ha ampliat al candidat del PP González Pons, «perquè ha tingut responsabilitat de govern i tampoc ha fet res al respecte. Per tant, és un tema, la gestió eficient de les rodalies i la cessió de competències a la Generalitat, que nosaltres anem a exigir a Madrid i a fer realitat si som govern».

Finalment, Compromís-Sumar ha recordat la proposta feta pública per la candidata a la Presidència, Yolanda Díaz, d’eliminar tots els vols domèstics que tinguen alternativa amb tren, una mesura que ja està funcionant a França. Concretament, la coalició secunda acabar amb els vols interns que siguen substituïbles per un viatge amb tren de menys de tres hores de duració. «Però ací en el Comarques Centrals Valencianes estem encara més endarrerits pel que fa a les infraestructures ferroviàries i a un servei de rodalies eficient. I anem a fer-ho possible des del Congrés i el Senat», ha conclòs González.