- El Departament d’Educació introdueix aquest curs una nova metodologia més respectuosa i amable amb la infantesa.
- L’associació Nius de Llavors està formant les professionals en aquesta nova mirada des de les emocions; basada en el joc lliure; l’experimentació activa o el contacte màxim amb la natura.
- Esther Sapena, regidora d’Educació: “Oferim als xiquets i a les xiquetes un clima lliure de pressions i basat en el respecte, on puguen desenvolupar les seues potencialitats. Partim d’una actitud de confiança cap a la seua persona i respectemels seus diferents ritmes i camins en la recerca de l’aprenentatge”.
Gandia 09 de setembre de 2023.- La regidora d’Educació, Esther Sapena, ha anunciat canvis significatius en les metodologies i els espais d’aprenentatge en les Escoles infantils municipals ja en el curs 2023-2004, que comença dilluns pròxim.
De fet, des fa un temps l’associació Niu de Llavors, amb set anys d’experiència en aquest camp metodològic, està formant les mestres i educadores de les Escoletes. “Volem oferim als xiquets i a les xiquetes un clima lliure de pressions i basat en el respecte, on puguen desenvolupar les seues potencialitats. Partim d’una actitud de confiança cap a la seua persona i respectem els seus diferents ritmes i camins a la recerca de l’aprenentatge. Una nova mirada cap a la infantesa, unes noves metodologies més respectuoses que milloraran la qualitat de l’ensenyament a les Escoletes municipals. Per això, les professionals de l’associació Niu de Llavors estan acompanyant-nos en tot el procés de renovació metodològic”, ha explicat la regidora.
El nou mètode entén el joc lliure com una eina d’aprenentatge, la manera que tenen per a construir-se els xiquets i les xiquetes a ells mateixos, una necessitat bàsica. Els permet ser protagonistes del seu procés de desenvolupament a través de l’experimentació activa, triant el material o l’activitat que necessiten a cada moment.
“Un procés amb espais i llocs amables. Tot i que la ràtio és major de la desitjada, busquem, d’una banda que les mestres i educadores tinguen una vida laboral plaent, gaudisquen amb les criatures i a l’inrevés; fer feliços els xiquets i els xiquetes amb els canvis introduïts. Canvis en l’espai, fent-lo més atractiu a l’aprenentatge, amb elements atractius i el contacte màxim amb la natura. Acompanyar sobretot les emocions, fonamental en aquestes etapes”, ha conclòs Gema Montero, coordinadora de Niu de Llavors.