La primera Tinent d’Alcaldia i regidora d’Agricultura i Medi Rural, Alícia Izquierdo, ha anunciat aquest matí l’imminent posada en funcionament dels nous Horts socials ecològics i públics de Gandia. Concretament, a una part del camp de futbol del barri de Santa Anna. Des de fa uns quants mesos s’hi ha treballat en la instal·lació, el tancament, els horts, el reg per degoteig i ara s’obri un nou procediment per a les persones que vulguen gestionar un dels 47 horts, amb una superfície de 60m2 cadascú. El preu públic és de 90 euros a l’any i inclou la despesa de l’aigua.

Hui mateix s’obri el termini de sol·licitud, fins el 23 de setembre, per a les persones interessades, a través de la web www.gandia.org. Se sumaran a les 109 persones que al llarg del temps han manifestat la voluntat de gestionar un hort social ecològic. Posteriorment, es farà un sorteig cap a principis d’octubre.

«Els Horts socials ecològics de Gandia no estan pensats per a professionals del camp, sinó per a la gent que tinga gust de treballar la terra i pensant en socialitzar i fer transferència de coneixements amb altres usuaris. Des de l’Ajuntament també posarem en marxa tallers gratuïts de formació de manera periòdica».

Izquierdo ha assegurat que es manté el compromís de buscar més espais al Grau i a la Platja per cobrir així els dos nuclis principals de Gandia, «una proposta que tenim prou avançada i que ja podríem presentar en els mesos pròxims».

Els Horts socials ecològics de Gandia és un projecte que es va iniciar fa molts anys, però que ha adquirit un major impuls les dues darreres legislatures, de la ma dels regidors Xavier Ródenas i Alícia Izquierdo, «ja dins de terrenys municipals i gestionats per l’Ajuntament. Malauradament, la pandèmia va provocar un cert abandonament a causa de les restriccions». També recentment, el programa havia patit diferents modificacions: Així, els últims dos espais que quedaven, un darrere l’Alqueria de Martorell, ja no existeix, perquè fa uns mesos es va haver d’arribar a un acord amb els usuaris per a executar-hi l’ampliació de l’Anella verda, amb un parc, un passeig i la dignificació de la zona. I ja s’estava engegant el nou projecte que avui s’ha presentat. La resta d’horts estaven en l’entorn del que havia de ser l’edifici Innova, al Grau, afectats pel projecte del futur pavelló poliesportiu «Gandia arena».