L’edil delegada d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Esther Sapena, ha presentat hui les activitats complementàries i gratuïtes que la seua regidoria ha preparat per al curs escolar 2023-2024.


Aquesta iniciativa, subvencionada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, està dirigida a tots els xiquets, les xiquetes i els adolescents d’entre 3 i 18 anys que hagen sigut matriculats als centres educatius de la localitat. Així, es podrà triar entre 15 opcions diferents dividides segons els cicles que, en paraules de Sapena, tenen com a objectiu «fomentar la participació i el creixement personal de tot l’alumnat».


Entre les alternatives, hi haurà cursos dedicats a disciplines artístiques com la dansa, la música, la fotografia, l’art o el cant, i altres que giraran entorn de les noves tecnologies, com serà el cas dels tallers de robòtica, de doblatge de curts en valencià o de gravació de podcast. A més, també hi hauran visites a museus, activitats de conscienciació sobre la naturalesa o els hàbits saludables, xarrades sobre la prevenció d’addiccions al quart curs de l’ESO, sessions de teràpia amb gossos per als xiquets de 1r i 2n de primària, etc.

Tal com ha explicat la regidora, per dur a terme aquesta oferta, l’Ajuntament «ha pactat col·laboracions amb entitats locals» com, entre altres, el Palau Ducal, el MAGA o el Museu Faller, amb l’objectiu de «fomentar un treball conjunt en benefici de la ciutat». A més, ha afegit que es tracta «d’un catàleg d’activitats que permetrà a l’alumnat aprendre mentre es diverteix».