Dissabte passat es va constituir al saló de plenaris de l’Ajuntament la sisena edició del Consell de la Infància de Gandia, en un acte presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i la regidora delegada d’Infància, Esther Sapena.

Així, s’hi va estrenar l’exercici 2023-2024 amb el programa de participació infantil i defensa dels drets de la infància: “La Infància Pren el Micro”. Els 30 xiquets i xiquetes que formaran part de l’òrgan consultiu van preguntar l’alcalde sobre diferents temes que els preocupen, com ara l’obertura dels patis dels centres educatius per a jugar-hi; més arbrat i zones verdes; la instal·lació de sanitaris públics; més fonts; parcs per a gossos; la millora dels carrils bici o l’habilitació del trinquet, entre altres qüestions.

D’altra banda, l’alcalde va anunciar l’obertura aquestes festes del nou parc de grans dimensions a Roís de Corella: “Aquest parc, que prompte podreu gaudir, inclou nous elements per a l’esport o jugar-hi a la petanca i un nou SkatePark, així com una nova zona verda, nova il·luminació i, en definitiva, un renovat espai públic que afavorirà el passeig i anar-hi en bicicleta, aspectes que vos han interessat aquesta vesprada”.


Resultats del concurs de dibuix per al nou parc estil ‘Gulliver’


Un altra zona de jocs important serà la que s’ubicarà en el parc Ausiàs March, a l’estil del ‘Gulliver’ de València, una petició que ve a iniciativa del Consell de la Infància anterior. En aquest sentit, l’alcalde va assegurar que s’està treballant en el projecte definitiu, tenint en compte les propostes del consell, a través del concurs de dibuix fet en primavera, que ja té guanyadors i guanyadores: “Tots i totes les participants, en general, han desenvolupat en els seus dibuixos dissenys amb elements típics del patrimoni cultural de Gandia; el Castell de Bairén; la Seu; el Palau; dels nostres meravellosos espais naturals, com el Mondúver, el Parc Natural Parpalló-Borrell, la cova del Parpalló, la platja, el port; amb personatges històrics i representatius de la ciutat que perduren i hem de fer perdurar en el temps, com el Tio de la Porra, la Delicà de Gandia, la família Borja o de la nostra cultura gastronòmica i elements que formen part de les nostres festes”.

A més, l’alcalde també ha afegit que “moltes de les propostes rebudes incloïen l’estil d’un personatge famós, de grans dimensions, estil Gulliver, amb parts del cos amb tobogans i que s’ha tingut molt en compte incorporar jocs inclusius per a garantir l’accessibilitat de tots i totes les xiquetes”.

L’alcalde va anunciar durant l’acte els guanyadors del concurs de dibuix que es va fer la passada primavera. Una vegada reunit el jurat tècnic de l’Ajuntament i analitzades les millors propostes, que ja van ser identificades pel Consell de la Infància, s’han destacat tres guanyadors:

Un del segon cicle de primària:

TESSA GRAU PÉREZ

Títol: EL PORT DE GANDIA

Centre: CEIP Botànic Cavanilles. 3r


Un del tercer cicle de primària:

JOEL CANTOS PLA

Títol: PARQUE AUSIÀS MARCH

Centre: Escolàpies. 5é


I el guanyador absolut:

STEFANO DI CARLO DOMINGUEZ

Títol: PARC DEL TIO I LA FIDEUÀ

Centre: CEIP Botànic Cavanilles, 6é


En els pròxims dies se’ls citarà a l’Ajuntament per a fer el lliurament de premis.


Finalment, Esther Sapena, va encoratjar els xiquets i les xiquetes que s’estrenaven en el càrrec de consellers i conselleres: “Veig 30 cares plenes d’energia, idees i somnis, que són la veu de la nostra infància… Sou els responsables d’afavorir i promoure el compliment d’aquests drets, contribuint així a la construcció d’un entorn on cada xiquet (infant) puga créixer en un ambient segur, saludable i ple d’oportunitats…. Vos desitge un viatge ple d’experiències positives que reforcen la vostra autonomia personal i vos permeta créixer com a individus compromesos amb la construcció d’un futur millor”.