L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora d’Educació,  Esther Sapena, s’ha reunit aquest matí amb l’equip directiu del CEIP Roís de Corella i l’Associació de familiars i alumnat, amb la finalitat de comprovar l’estat actual del centre.

I és que l’Ajuntament continua esperant, des d’agost de 2023, que la Conselleria d’Educació publique la resolució de la modificació de delegació de competències en el DOGV, per a ampliar el pressupost i poder continuar amb les obres d’adequació del col·legi.

“Pensem que ja és moment no sols de seguir reivindicant, sinó de passar a l’acció des de l’administració local per a que es complisca amb el que toca; amb seguir invertint en el centre i amb acabar unes obres que, per la fallida econòmica de la constructora, fa algun temps que estan aturades”, ha assegurat l’alcalde.

D’igual manera, la regidora d’Educació i membre del consell escolar del centre ha recordat que l’Ajuntament “ha estat en tot moment reclamant la delegació de competències, junt a la direcció i l’AFA, per a continuar les obres d’un Edificant que es van quedar a mitges i que suposa un perill, a més de dificultar la convivència i la qualitat educativa que l’alumnat es mereix”.

Cal recordar, que els treballs es van paralitzar perquè l’empresa constructora va fer fallida. Així, en agost de 2022 es van iniciar les obres i en desembre es van aturar a sol·licitud de l’empresa.

En gener de 2023, l’Ajuntament hi va realitzar obres d’urgència per més de 47.000 euros.

Després de la resolució del contracte amb l’empresa, el consistori va demanar un canvi en la delegació de competències concedida i va augmentar la delegació inicial en 610.000 euros. És a dir, passant de més d’1 milió d’euros a 1’6.

En juliol de 2023 el Ple de Gandia va aprovar la proposta i, des d’aleshores, està a l’espera de que la conselleria publique la resolució definitiva al DOGV.

D’altra banda, el 30 de gener passat, l’alcalde i la regidora d’Educació es van reunir amb el director general d’Infraestructures educatives per a transmetre-li la preocupació de la comunitat educativa amb l’estat de les obres.

Finalment, l’1 de març l’alcalde va remetre una carta oficial a la Conselleria d’Educació tornant a transmetre el problema i incloent-hi imatges del centre. De moment, sense resposta.

Hui mateix, des de l’Ajuntament es tornarà a reiterar per escrit a la Conselleria la publicació del document al DOGV per a poder reprendre les obres quan més prompte millor. A més, a la petició s’hi adjuntarà la nota de premsa que ha emès la comunitat educativa.

Demà es demanarà una visita urgent al Conseller d’Educació per a tractar amb ell aquest i altres temes en matèria educativa.