La primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, ha agraït «la increïble acollida» que ha tingut la iniciativa «Patrimoni obert» al llarg del primer pont de Pasqua, sobretot pel que fa a la Torre dels Pares, en procés de restauració. «No esperàvem, en absolut, que tantes persones se sumaren a la campanya. En dos dies, hem tingut més de 1.000 visitants només a la Torre dels Pares. Encara que estàvem preparats, no imaginàvem aquest èxit la primera vegada que obríem el monument al públic».

En aquest sentit, ha recordat que la visita es repetirà els pròxims 7 i 8 d’abril i ha anunciat que el seu departament l’obrirà més diumenges, també de forma gratuïta i amb visites guiada, encara que, això sí, amb reserva prèvia per evitar les molèsties per la gran afluència de públic.

D’igual manera, centenars de persones acudien també a les portes obertes organitzades al castell de Bairén, la cova de Parpalló, el Morabit de Marxuquera i el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa). Unes jornades que es repetiran el cap de setmana pròxim i el dilluns de Sant Vicent Ferrer: El castell de Bairén oferirà visites a les 10h el dissabte 6 d’abril; la cova del Parpalló obrirà el diumenge 7 d’abril, a les 10h; el MAGa ho farà el dissabte a les 12h. Finalment, el Morabit s’obrirà el dia 8, a les 12 h.

«Hem aconseguit complir amb el nostre objectiu, que era que la ciutadania poguera gaudir del patrimoni de la localitat sense haver de gastar-se diners… Vull donar les gràcies a tota la gent que s’ha animat a conèixer el patrimoni del municipi, tot i les llargues cues i a pesar de les molèsties ocasionades, que anirem rectificant. La veritat és que hem superat amb escreix les expectatives que teníem», ha conclòs la primera tinenta d’Alcaldia.