Després de mesos d’esforços i gestions, la ciutat de Gandia celebra amb gran alegria la notícia del desbloqueig de la situació que permetrà la construcció del Centre Integrat de Formació Professional (CIFP). Aquest projecte, llargament esperat per la comunitat educativa i la ciutadania en general, suposa un gran avanç per a la formació i el desenvolupament professional del nostre jovent.

L’aprovació definitiva del CIFP és una fita històrica per a Gandia. Aquest centre no sols oferirà una àmplia oferta formativa, adaptada a les necessitats del mercat laboral actual, sinó que també es convertirà en un punt de referència per a la innovació i la qualitat educativa a la nostra comarca.

La construcció del Centre Integrat de Formació Professional és fruit de la col·laboració estreta entre les institucions locals, la Generalitat Valenciana i diverses entitats educatives i empresarials. Aquesta sinergia ha permés superar els obstacles administratius i logístics que havien retardat el projecte durant massa temps.

Però cal remarcar que, tot i que és una alegria aconseguir aquesta fita, estem descontents amb que la Generalitat Valenciana, més en concret la Conselleria d’Educació, ens haja llevat les competències d’execució a l’Ajuntament de Gandia. La nostra intenció sempre ha sigut seguir endavant amb el procés a través del programa Edificant.

Aquesta situació, on la Conselleria ens força a desistir de la competència que teníem delegada, ha fet que es perden quasi dos any de temps, de feina i del procés que ja havíem iniciat de licitació de la redacció del projecte.

A més, lamentem la desaparició d’aquest conveni d’una de les cinc famílies d’estudis que estaven en el projecte original, en concret, la família d’estudis relacionats amb la pesca. Aquest fet suposa una pèrdua significativa, donada la importància històrica i econòmica de la pesca a la nostra ciutat.

El Centre Integrat de Formació Professional de Gandia oferirà una àmplia gamma de cicles formatius de grau mitjà i superior en diverses especialitats, amb l’objectiu de proporcionar als estudiants una formació de qualitat que responga a les demandes del món laboral. A més, el centre fomentarà la col·laboració amb empreses locals i institucions per a la realització de pràctiques professionals i projectes d’innovació.

Vetlarem i seguirem molt atentes tot el procés de licitació i construcció del centre, que es complisca el pla d’execució i els seus terminis (els quals ja ens semblen, de partida, molt dilatats) i tot allò que s’ha signat hui al conveni, i que així, l’any 2028, Gandia tinga el Centre Integrat de Formació Professional.