L’Alcaldessa accidental i regidora responsable de l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica, Alícia Izquierdo, ha informat hui que s’està duent a terme aquesta setmana un pla d’emergència per regar el que serien les zones verdes dels parcs i jardins, perquè ja han detectat arbres que estan malalts o morint-se per falta d’aigua.
I és que a Gandia hi ha molts arbres consolidats, ja gransals quals habitualment se’ls elimina el reg per degoteig al llarg dels anys. Justament aquests arbres estan patint també els efectes del canvi climàtic, amb una mancança continuada de pluja.

«Estem preocupades perquè estem vivint una de les sequeres més fortes registrades en els últims 70 anys al País Valencià. Els percentatges també del que seria la capacitat hídrica dels pantans estan veient-se afectats. Per això hem decidit actuar, sobretot per protegir els arbres més consolidats». Així, les dues accions més importants que s’estan fent són, d’una banda aprofitar els dos camions cisterna de que disposa el departament per eixir a regar a les nits, per, directament eixes zones on el sistema de reg per degoteig està sent curt o no hi ha, regar directament a mà. Per què a la nit? Perquè a la nit hi ha menys insolació, s’evapora menys l’aigua i el reg sol ser més eficient perquè la temperatura també és més baixa.
«Després, el que estem fent també és ficar unes línies extra de 
degoteig. Això és una qüestió molt curiosa, perquè el que fan és ficar unes línies exteriors de degoteig que són temporals, és a dir, les muntem, reguem al llarg d’unes hores o d’un dia i després es desmunten i les muntem en un altre tram. És a dir, és, podríem dir-ne, un reg extra que li fem a la zona», ha assegurat l’alcaldessa accidental.