La regidora delegada d’Educació, Esther Sapena, ha presentat aquest matí la segona edició del programa municipal «Patis oberts», que s’inicia a partir del dia 1 d’octubre. «Un projecte que pretén cohesionar el barri, donar una alternativa d’oci saludable als xiquets i xiquetes de la ciutat i ampliar els espais lúdics de la ciutat per a tota la comunitat. No importa a quina escola estudies, perquè sempre hi trobarà un pati obert al teu barri i podràs conèixer als altres xiquets i xiquetes del veïnat».

Així, de 17 a 19 hores els patis de 9 centres educatius de la nostra ciutat obrin les seues portes. «Estem molt felices que tots els centres, excepte el CEIP Roís de Corella que fins que no tinga el pati arreglat a través del pla Edificant no pot participar, s’hagen sumat a aquest projecte que va començar el curs passat, sobretot per la incorporació del centre Enric Valor que obrirà les portes dos dies a la setmana. Aquest fet ens permet obrir cada dia de la setmana 3 patis ubicats a diferents barris de la nostra ciutat».

A més, des del departament d’Educació es dona una passa més i s’aposta perquè els patis no sols estiguen oberts, sinó que oferiran activitats lúdic-educatives relacionades amb l’esport, l’art i jocs comunitaris. Cal recordar que són les famílies les responsables de la cura dels xiquets i xiquetes al llarg d’aquest període i en cap cas ho seran els conserges ni els dinamitzadors.
Una 
altra novetat d’enguany, per tal de mantenir informada a tota la població, serà l’existència d’un QR en tots els cartells que es repartiran del projecte, a les xarxes i en els panells informatius des del qual es podrà accedir a una pàgina web on s’informarà de totes les activitats que es realitzen als patis, ja que aquestes aniran variant al llarg del curs.