La plaça Major ha acollit hui, 1 d’octubre, la lectura d’un manifest amb motiu del Dia de la Conscienciació Mundial de la Síndrome de Wolfram. Un acte que ha comptat amb la presència de l‘alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, i altres membres de la corporació municipal. Enguany, l’encarregada de llegir-lo ha sigut Pilar Gomis, presidenta de l’Aliança de Famílies afectades per la Síndrome de Wolfram.

Durant el seu discurs, ha explicat que aquesta és una malaltia molt rara i genètica que comença a la infantesa i que pot derivar en diferents tipus de diabetis, ceguera, sordera, perduda del gust i de l’olfacte i altres problemes neurològics.

A més, ha assenyalat que els afectats no sobreviuen més enllà dels 40 anys, per la qual cosa urgeix tindre “més investigació, més recursos i més suport per a les persones amb la síndrome i per a les seues famílies”.

“La nostra meta és clara: continuar avançant cap a un tractament per a aquesta malaltia devastadora i millorar la qualitat de vida de les persones afectades”, ha conclòs.

Després del discurs, l’alcalde i l’edil han pujat al balcó de l’Ajuntament junt amb els representants de l’Aliança i altres membres de la corporació municipal, per despenjar una bandera commemorativa.