Reunió amb la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor.
La reducció d’impostos, els microcrèdits per a l’autoocupació o el sòl industrial més barat, són alguns dels instruments que el BLOC-Verds impulsarà per ajudar les empreses de la ciutat.
Josep M. Moya: “Perquè nosaltres som conscients que l’eixida de la crisi l’hem d’aconseguir entre tots, però evidentment, vosaltres els empresaris teniu un paper essencial”.
El candidats del BLOC-Verds Compromís es van reunir ahir amb la empresaris de la ciutat per conéixer les seues preocupacions i transmetre’ls alguns punts del seu programa electoral centrats en l’economia municipal, les ajudes als empresaris i la creació de llocs de treballs estables.
Des del BLOC-Verds són conscients de la falta de l’accés al finançament, però també de la falta de liquidesa de les administracions -capaces de descapitaltizar i de fer quebrar una empresa, convetint-se en moroses, fins i tot l’Ajuntament de Gandia- i de la desocupació.
A més, Moya ha tramés als empresaris la seua disconformitat davant les mesures que el govern estatal ha pres i que, ni amb els retalls social ni amb la reforma laboral, no han millorat la situació, “és clar que des de l’Ajuntament és complicat solucionar algues qüestions però altres sí que són possibles”.
El candidat econacionalista els ha expressat la seua predisposició al diàleg i, per tant, la necessitat de constituir el Consell Econòmic i Social -consell que ja proposaren fa dos anys, i al qual s’oposà el govern local, tot i que ara el PSOE ho incloga al seu programa-. També la conveniència de tornar a reunir el Consell de la Formació Professional per adequar millor l’oferta i la demanda laboral.
Dins les possibles línies d’actuació, la nova llei d’economia sostenible preveu algunes de les mesures que poden implantar els municipis, com per exemple l’agilitació dels tràmits. Però també el BLOC-Verds creu que “des del consistori ha arribat el moment d’usar d’instruments financers municipals”.
Instruments perfectament assumibles com ara la reducció d’impostos i taxes, els microcrèdits per a l’autoocupació, el sòl industrial més barats -oportunitat que ja es va perdre en el cas de Sanxo Llop-, ajudes potents a la rehabilitació de zones degradades per dinamitzar el sector de la construcció, les ajudes per als lloguers de locals comercials en determinats llocs de la ciutat i, per descomptat, una aposta clara pel turisme i el comerç que siguen considerats, d’una vegada per totes regidories de primer ordre, a banda de la participació real dels empresaris turístics en el disseny turístic.