El Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Pellicer, ha rebut la visita aquest matí d’Adela Espinós Díaz, acadèmica corresponent per Madrid de l’Acadèmia de Sant Carles de València, interessada a conèixer les pintures de Josep Camarón exposades en el vestíbul de l’ajuntament. Espinós sabia de l’existència de les pintures a través del llibre Història de l’Art de la Safor, de Vicent Pellicer.
Espinós és Llicenciada i Doctora en Història de l’Art per la Universidad Complutense de Madrid. Durant sis anys va formar part de l’equip encarregat de l’estudi sistemàtic dels fonds del Museu del Prado i a partir de 1987 fins la seua jubilació en 2014, ha sigut Conservadora de Dibuixos i Estampes del Museu de Belles Arts de València. La llista de les seues publicacions sobre la pintura i els pintors valencians del segle XVIII és molt àmplia i entre es seus estudis, es troba la figura de Josep Camarón i Bononat i la seua pintura del qual, ha realitzat varies exposicions.
Adela Espinós s’ha mostrat molt interessada per conèixer els detalls del perquè de la presència de les pintures en Gandia. Al respecte, Vicent Pellicer li ha fet saber la possible relació de les pintures –i altres de Josep Camarón- en Gandia, amb els anys de la Il·lustració i el món acadèmic de finals del segle XVIII. Recordem que l’arquitecte academicista Vicent Gascó, va realitzar en 1778 l’edifici de l’Ajuntament. Gascó i Camarón eren amics i tots dos, nomenats el mateix dia, acadèmics de Mèrit de l’Acadèmia de San Fernando de Madrid. Posteriorment, Vicent Gascó va ser Director General de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i Josep Camarón ho va ser entre 1796 i 1801. Adela Espinós ha felicitat Vicent Pellicer per la restauració de les pintures i la seua exposició així com per l’interès de la Direcció General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural en la recuperació i difusió del Patrimoni de Gandia.