El vicealcalde i regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Josep Alandete, i l’assessora del departament, Vicenta Ferrer, han anunciat en roda de premsa la signatura del Conveni Lab a favor de la tecnologia i innovació del comerç local.
El conveni es va aprovar a la Junta de govern del dimarts passat i s’ha proposat per a signar amb la Conselleria d’Economia Sostenible. Amb aquest fi, s’està treballant des de la regidoria i la direcció general de Comerç que encapçala Rosana Seguí.
El comerç detallista representa un 20% de les empreses de Gandia i un 18% de les empreses de la Safor. “És un sector importantíssim que a més a més està situat majoritàriament en el nucli urbà i té a veure amb la forma de vida perquè el caràcter de Gandia està molt influït pel comerç urbà”, ha assenyalat Alandete.
La Covid-19 ha generat una gran crisi en eixe sector, per això, “sempre ha estat des de l’Ajuntament de Gandia objecte d’ajudes. De fet, dimarts es van aprovar una segona fase d’ajudes per a implementar eixe repte nou de la digitalització en el marc de la plataforma Tiber”, ha afirmat el vicealcalde.
Les ajudes de la plataforma Tiber impulsada pels comerciants i la regidoria de Comerç i l’Ajuntament de Gandia és un pas més, en paraules del regidor, “és d’alguna manera un laboratori de comerç mitjançant el conveni que arreplegarà totes les innovacions existents per adaptar-les a les necessitats del teixit comercial que hi ha a la ciutat”. També ha destacat que “és una plataforma única a l’Estat, la qual cosa fa que Gandia se situe per davant de la innovació aplicada al comerç minorista perquè el govern del Serpis aposta per eixe comerç urbà, perquè el carrer gaudisca de totes les característiques que ens han configurat com a ciutat comercial”.
Per la seua part, Ferrer ha explicat que el que s’ha aprovat en la Junta és la signatura del Conveni entre la direcció general i l’Ajuntament de Gandia que tindrà lloc en els pròxims dies, l’objecte del qual “és la col·laboració entre les parts intervinents per a donar suport a la creació de laboratori comercial, conegut com un espai físic i virtual que té per objecte la monitorització permanent de l’estat de Lab de les tecnologies i innovacions aplicables al sector comercial amb la idea d’aproximar i facilitar la incorporació d’aquestes innovacions al sector del comerç minorista de la ciutat de Gandia i la comarca de la Safor”.
El Lab es crea per a beneficiar el comerç, però “per les seues característiques i pel seu plantejament tan ambiciós tindrà un caràcter supracomarcal que farà de Gandia un referent d’innovació en el comerç”, ha assegurat l’assessora.
Fases del Conveni
En la primera fase del conveni s’ha rebut una subvenció de 25.000 euros i ara actualment s’està treballant en el disseny del Lab, la definició del funcionament, la proposta de continguts i en la imatge corporativa.
En la segona fase prevista per a l’any que ve amb el suport de la Direcció General de Comerç, s’espera una subvenció de 45.000 euros que permetrà concretar la implementació i l’execució del projecte. “Calculem que estarà en funcionament sobre el segon semestre de l’any 2022 i en els anys vinents es treballarà i s’ampliarà fins que estiga més o menys en funcionament”, ha confirmat Ferrer.
Subvenció al comerç
En la passada Junta de govern també es va donar conter d’una subvenció per al comerç amb l’objectiu d’incentivar accions promocionals al consum en el comerç local per a cobrir despeses correlacionades amb les activitats comercials i altres derivades de la crisi de la Covid-19.
L’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de quasi 150.000 euros. L’assessora de comerç ha recalcat que “és l’ajuntament de tota la Comunitat que més subvenció ha rebut pel bon comerç, els xecs consum i totes les iniciatives que s’han desenvolupat per a la promoció del comerç a causa de la Covid-19”.