El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la regidora d’Educació, Carmen Fuster, han comparegut aquest matí en roda de premsa per comunicar la nova adjudicació de les obres d’ampliació i remodelació de l’IES Ausiàs March de Gandia.
Fuster s’ha mostrat satisfeta perquè “l’Ajuntament està d’enhorabona perquè per fi hem pogut fer una segona licitació gràcies a la suma d’esforços dels diferents departaments, de contractació, d’urbanisme, d’educació i altres”.
L’empresa adjudicatària és ECSA OBRA PÚBLICA I CIVIL S.L. La quantitat que es licitava era de 8.019.872,12 euros amb l’IVA inclòs i al final s’ha quedat en 7.217.884,91 euros en 24 mesos d’execució a partir de l’acta de replanteig. Estan finançades al 100 per cent per la Generalitat dins el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.
Les obres acabaran en la primavera de 2024 i el trasllat del centre es farà durant l’estiu, aprofitant el període vocacional dels alumnes perquè puguen tornar a les aules noves de cara al curs 2024-2025, que inclouran 16 classes d’ESO, 8 de batxillerat i 2 per a cicles formatius.
El context de pujada de subministraments va fer que l’empresa de la primera adjudicació demanara rescindir del contracte i abandonar el projecte. “Això va passar a finals d’agost i el 14 de setembre ja hi havia una nova memòria justificativa per part del departament tècnic d’urbanisme. En la junta local del 20 de setembre es va aprovar el nou anunci de licitació. El 26 d’octubre s’acabava el termini de les propostes i es van presentar 3 empreses”, ha explicat Alandete. A continuació, en les meses de contractació es va comprovar que tota la documentació estiguera correcta, que no hi haguera cap baixa desproporcionada i, finalment, es va adjudicar l’obra a ECSA el 26 de novembre.
Està previst que el contracte es firme fins al 25 de gener, el mes següent es redactà el pla de seguretat i salut, la gestió de residus per a informar la direcció facultativa, s’informarà d’aquests i es farà la revisió per part de l’equip tècnic i l’aprovació per part de l’òrgan de contractació. D’aquesta manera, “a finals de febrer o principis de març començaran ja les obres tan esperades per a tota la comunitat educativa de l’Ausiàs March i per a tota Gandia perquè és un institut emblemàtic i és una de les obres més importants del Pla Edificant”, ha manifestat el regidor d’Urbanisme.
La primera fase serà de demolició. Es respecta la façana i una part lateral de l’Avinguda República Argentina, però tota la resta es demoleix.
Obres del Pla Edificant en altres centres educatius de la ciutat
“El compromís que hem adquirit amb el Pla Edificant és de 13 delegacions de competències de la Conselleria d’Educació per a actuar-hi en tots els centres educatius públics de la ciutat. Nosaltres demostrem en fets que l’educació és important per aquest govern, per això està en les seues línies estratègiques”, ha declarat la regidora d’Educació.
Actualment, hi ha dos centres acabats, el centre Joan XXIII del Grau i el centre de Benipeixcar. Ara mateixa s’està treballant en l’institut Tirant lo Blanc, el nou centre Les Foies, en l’institut Veles e Vents i les obres a l’IES Maria Enríquez començaran pròximament.
A més, “ara a principi d’any licitarem tot el tema de Joan Martorell, Roís de Corella, Montdúver i Botànic Cavanilles. És un compromís ferm que estem complint malgrat la situació i aconseguirem que aquests centres educatius abans que acabe la legislatura estiguen el més avançats possible i acabats”, ha afegit Fuster.