Els treballs consisteixen a apuntalar les zones danyades, impermeabilitzar les terrasses per evitar les filtracions i eliminar uns finestrals que s’havien obert a la base de la torre

La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques juntament amb el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell; Xavier Ródenas, regidor delegat de Gestió Responsable del Territori i Fernando Mut, cap de Servei de Coordinació i Supervisió de Projectes, han visitat aquest matí els treballs que s’han iniciat aquesta setmana a la Torre dels Pares.

Un espai que és propietat municipal des de 2007 i que a causa de la manca d’actuació estava patint un procés de deteriorament principalment a la zona de la torre i tres antigues cavallerisses de la planta baixa.

Els treballs són possibles gràcies a una inversió pròpia de l’empresa pública IPG de 60.000 € i un ajut de la Conselleria d’altres 60.000 € i consistixen a apuntalar les zones danyades, impermeabilitzar les terrasses per evitar les filtracions i eliminar uns finestrals que s’havien obert a la base de la torre i que estaven danyant l’estabilitat de l’estructura d’aquesta.

Xavier Ródenas ha declarat que la Torre dels pares és una part important de la història i el patrimoni de la ciutat. Són treballs de restauració d’emergència a la part més antiga de l’edifici i com que no disposem dels fons per emprendre una reforma completa, la idea del govern és anar a poc a poc a mesura que aconseguim ajuts d’altres administracions i disposem de fons propis.

Sobre el futur del complexe, Ródenas ha declarat que el que es pretén és anar escometent les millores necessàries i que una part es puga dedicar a un centre d’interpretació per a la ciutadania i turistes. L’edil ha recordat que hi ha hagut propostes per part de diferents empreses interessant-se per l’edifici. No es tracta d’idees faraòniques ni de grans projectes que queden bé en una infografia i que després es queden en fum. Ens hem de dedicar a la realitat i buscar projectes factibles que analitzarem amb lupa. L’Alqueria és molt gran i també estem estudiant la possible venda d’una part com puga ser l’àmplia zona de cultius.