Enric Morera presenta una Proposició No de Llei perquè s’inicie una investigació per depurar responsabilitats després de la desaparició de l’edifici del segle XVI “patrimoni de tot el poble valencià”

Les màquines excavadores han arrasat l’Alqueria de Romaguera de Gandia, una construcció típica de l’horta saforenca. El dimarts 1 de desembre, l’acció destructiva, va descobrir els murs del segle XVI i els arcs de mig punt d’un lloc que és història i que ha estat destruït per l’IVVSA (Generalitat) i l’Ajuntament de Gandia (PSOE). Una volta més, ha quedat en evidència la falta de respecte cap a la protecció del patrimoni històric-artístic valencià i del llegat cultural dels nostres avantpassats. Les generacions futures de Gandia i de la Safor no podran gaudir, al dia de hui, d’una construcció única, enderrocada per un malentés progrés. De res ha servit la petició de protegir Romaguera, no s’han tingut en consideració els informes del Consell Valencià de Cultura, d’arqueòlegs, historiadors, de l’ONG Arquitectes Sense Fronteres, les recomanacions de catedràtics i doctors de les universitats valencianes, les signatures de milers de gandians. Per tot això, proposem que:

1.- Les Corts Valencianes condemnem institucionalment l’enderrocament de l’alqueria de Romaguera de Gandia.

2.- Que s’inicie una investigació per depurar responsabilitats per l’enderrocament d’una alqueria antiga que era part del patrimoni de tot el poble valencià.