S’aprova la petició del BLOC-Verds perquè Sant Vicent siga Bé de Rellevància Local

La moció es centrava en tres demandes: la seua declaració com a Bé de Rellevància local (tal i com obliga la Llei de Patrimoni Valencià per a l’arquitectura religiosa anterior a 1940), l’inici del procés per a la seua adquisició per part de l’Ajuntament de Gandia i la delimitació d’un entorn de protecció per a ella i per al conjunt de cases anomenat Alqueria de Benieto, protegides en el Pla General d’Ordenació Urbana de Gandia.

La comissió de Territori, Sostenibilitat i Habitatge va aprovar, recentment, per unanimitat (i, per tant, l’acord serà traslladat al proper plenari) la declaració de l’ermita de Sant Vicent com a Bé de Rellevància Local i la demanda de la seua inclusió en l’inventari del Patrimoni Valencià de la Generalitat. El regidor del BLOC-VERDS, Josep Miquel Moya ha manifestat “la seua satisfacció i el fet que l’Ermita de Sant Vicent, tot i estar protegida en el Pla General, serà el primer dels edificis de la ciutat que tindrà formalment eixa catalogació, en la que esperem que s’incloguen moltes altres”. Al mateix temps, es va informar de les negociacions amb l’arquebisbat per aconseguir la seua titularitat, mitjançant una permuta de terrenys, i de la voluntat del govern d’estudiar el seu entorn de protecció, aspectes que foren acceptats pels econacionalistes.

“Des del Bloc acceptem la demanda del regidor, Sr. Mut, d’un marge per establir l’entorn de protecció de l’ermita de Sant Vicent, perquè, en definitiva, la nostra pretensió era que s’encetara la discussió i procurar la salvaguarda i posterior rehabilitació de l’ermita”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *