Gandia ja supera en dues dècimes la mitjana estatal pel que fa a l’atur

El BLOC es reuneix amb CCOO i demana els interlocutors que constituïsquen ja el Pacte Comarcal per l’Ocupació “per damunt de lluites partidistes”. Recorden que Gandia encara no l’ha aprovat.

Sindicat i nacionalistes coincideixen a la necessitat de recuperar el Consell Econòmic i Social de Gandia i el Consell Local de Formació Professional.

Els regidors del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya, Facund Puig i la secretària local del Bloc, Lorena Milvaques s’han tornat a reunir aquest matí amb el Secretari Comarcal de CCOO, Josep A. Carrascosa. Com era d’esperar, els econacionalistes han mostrat la seua preocupació per la situació socioecòmica, amb dades d’atur que superen el 20 per cent a la nostra ciutat. “Per això, considerem que ja ha passat massa temps des que s’anunciara el Pacte Comarcal per l’Ocupació i ens preocupa que encara no s’haja constituït, entre altres raons, perquè la principal ciutat, Gandia no l’ha aprovat” Com a mostra de la urgència, el BLOC ha recordat que Gandia ja supera en dues dècimes la mitjana de l’Estat pel que fa a desocupació. Així, l’atur es situava a finals de 2009 en el 20,4 per cent, front al 20,2 per cent de la mitjana estatal. Per contra, a desembre de 2006 la desocupació a la nostra ciutat era 2,5 punts inferior. “Demanem als interlocutors que s’obliden de lluites polítiques i treballen conjuntament. Si una vegada constituït es detecten entrebancs per part de la Generalitat serem tan contundents com ens siga possible, però primer hem de posar-nos en marxa”, ha declarat Moya.

D’altra banda, CCOO també ha coincidit amb el BLOC en la necessitat que el govern municipal de Gandia rescate el Consell Econòmic i Social “que no és incompatible amb el Pacte Comarcal per l’Ocupació”, així com el Consell Sectorial de Formació Professional, el qual es va crear la darrera legislatura, a instància dels nacionalistes, “però que no s’ha constituït encara”. I això que les xifres són més que preocupants: Dels 15.000 aturats que hi ha a la Safor, més de 8.000 són joves menors de 25 anys que no han finalitzat l’ESO. “És indispensable la implicació d’empresaris i cicles formatius”

El BLOC es reunirà dijous pròxim amb els representants comarcal de la UGT.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *