El Síndic del Grup Parlamentari Compromís ha lamentat les actuacions dels alcaldes de València i Gandia en el Cabanyal i en l’Alqueria de Romaguera, respectivament.

Josep Miquel Moya espera que Orengo no faça un ús partidista de la declaració de Gran Ciutat.

El síndic de Compromís i secretari General del BLOC, Enric Morera ha defensat hui en les Corts Valencians l’aprovació de la llei que considera Gandia municipi de Gran Població, però ha recordat “que el respecte a la identitat i el territori són els símbols d’una gran ciutat”. En aquest sentit, el diputat saforenc ha lamentat les polítiques depredadores del patrimoni que practiquen Rita Barberà i José Manuel Orengo al Cabanyal o amb l’alqueria de Romaguera, respectivament.

A l’acte ha assistit, juntament la delegació gandiana, el portaveu del BLOC-Verds a Gandia qui ha mostrat la seua satisfacció perquè es reconeix “el que ens pertoca per llei i ens correspon per importància i història”. En aquest sentit, Moya s’ha mostrat esperançat per tot el ventall de possibilitats que permet i obliga la llei, com ara el Consell de la Ciutadania o el de Fiscalització de l’Administració, entre molts altres. “Esperem que sàpiguen complir-les. La llei també permet un major control presidencialista per part d’Orengo, desitgem que siga prudent i no en faça un ús partidista”. En aquest sentit, Josep Miquel Moya ha lamentat que Orengo no convidara els portaveus municipals a la roda de premsa d’ahir “perquè es tracta d’un tema de ciutat” o que proclame “Pepa Frau com a única portaveu a les Corts, quan hui ha quedat palès que la declaració de Gran Ciutat s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups parlamentaris”. Moya ha recordat “la macrocampanya institucional i electoral del PSOE a les eleccions municipals: “75.000 bones raons per ser una Gran Ciutat” que donava per aprovada aquesta declaració. El temps ha demostrat que era mentira, que hem hagut d’esperar encara uns quants anys i que es va fer un ús electoralista. Un fet, que no es pot tornar a repetir”.