El Bloc-Verds de Gandia acull amb moderada satisfacció les dades de l’atur del mes de juny a Gandia

Si els darrers mesos la tendència havia estat francament negativa (amb un augment de la desocupació per damunt de la mitjana de l’estat espanyol) les últimes dades aporten un bri d’esperança.

En efecte, mentre que a l’estat espanyol la desocupació ha baixat un 2,06 %, al País Valencià un 2,58 % i a la Safor un 3,53 %, a Gandia el descens ha estat d’un 4,16 %, trencat la tendència que s’arrossegava des de desembre del 2009.

Òbviament, les contractacions relacionades amb el sector turístic tenen una incidència directa en les xifres de l’atur del mes de juny i, per això, no seria prudent ni justificat llançar les campanes al vol o complaure’s excessivament. Almenys fins que no constatem que es manté la tendència a la baixa. Però, tot i això, entenem també que hem de saludar les bones notícies.

Per tant, des del Bloc tornem a demanar que la lluita contra l’atur siga la més absoluta de les prioritats de totes les administracions, també la local, per aconseguir reduir la seua taxa, que, desgraciadament, continua sent de les més altes d’Europa.