Consideren que els socialistes gandians han de convéncer els seus companys de partit al Consell d’Administració de Bancaixa perquè no avalen l’operació. “La resta només són declaracions d’intencions per tindre contents a uns i als altres sense cap efectivitat”.

Els econacionalistes tampoc entenen com el PP pot justificar l’operació afirmant que la nova entitat “aportarà solidesa, credibilitat i garantia al futur dels valencians”.

Recorden que les dues fusions anunciades, tant la de la CAM amb Cajastur com la de Bancaixa amb Caja Madrid, “ens furten un dels instruments financers bàsics de què disposàvem els valencians. I és que les dues institucions creditícies valencianes s’han integrat en unes estructures on tenen un pes ben escàs”.

FACUND PUIG: “El nou mapa financer de les caixes pactat pel PP i el PSOE, que es va materialitzar en una reunió entre Rajoy i Zapatero, significa en el fins que es traslladarà la capacitat de decisió i de planificació estratègica a la capital de l’estat. En els últims mesos es van perdre un bon grapat d’oportunitats de propiciar altres solucions que no ens abocaren com esta a la despersonalització i a la dependència de Madrid. Cap d’elles va tirar endavant i al final els valencians haurem d’anar a demanar a la capital de l’estat les autoritzacions per als nostres préstecs”