Els econacionalistes recorden que són molts els exemples de falta d’informació.

La creació de les empreses públiques és un altra forma de traslladar l’opacitat que no recullen els paràmetres de l’organització Transparència Internacional-Espanya.

Per al BLOC-Verds el posicionament que ocupa Gandia a l’Índex de Transparència dels Ajuntaments en 2010 “està molt bé com a titular als mitjans de comunicació, però és curiós que només es difonga quan les dades són positives, mentre que anys anteriors no s’ha fet tanta ostentació”. De fet, el primer que ha fet el govern municipal és llançar una campanya institucional ‘a bombo i plateret’. “Un exemple de transparència seria informar-nos de la despesa propagandística d’aquestes i altres campanyes de comunicació. Però no tindrem tanta sort”.

I és que els econacionalistes no tenen cap percepció de millora de la transparència del govern que presideix José Manuel Orengo. En aquest sentit, recorden la quantitat d’informació administrativa i econòmica que se’ls nega sistemàticament.
Menció especial tenen les empreses públiques “que s’han convertit en administracions paral·leles, per a diferir deute, col·locar amics i altre personal afí al PSOE i a la Plataforma, però també són una altra forma de desviar l’opacitat i això els paràmetres de l’estudi no ho contemplen”

“Si este Ajuntament és molt transparent, pobre dels regidors de l’oposició que treballen als consistoris menys opacs, segons l’estudi” ha assegurat, irònicament, Facund Puig.