El BLOC-Verds denuncia un nou incompliment, en pocs dies, de la normativa municipal pel que fa al ús del valencià.
Els econacionalistes lamenten la hipocresia del PSOE “que critica l’escàs ús de la nostra llengua a Canal 9, però emet publicitat institucional en castellà”.

Només un dia després que el BLOC-Verds denunciés l’incompliment per part de Gandia Protur de la normativa municipal sobre l’ús del valencià a la web de turisme (s’ha presentat només en castellà) apareix un nou exemple “de la marginació i el menyspreu a que darrerament el govern d’Orengo està sometent la nostra llengua”. I es que els econacionalistes han constatat que la Televisió Pública Valenciana, Canal 9, està emetent un espot promocional de la ciutat en castellà. “Sembla que a l’empresa mixta de turisme, Gandia Protur, en la que l’accionariat majoritari correspon a l’Ajuntament, no li interessa gens la nostra llengua, encara que supose una gran contradicció amb el missatge de recuperació de la nostra identitat i de coneixement del nostre passat. Sembla, també, que només els interessen els possibles turistes castellanoparlants. Òbviament, en un espot publicitari emés a les televisions de l’estat espanyol, s’ha d’usar el castellà. Però, per què també en els espots emesos en Canal 9?”

Contradicció o hipocresia?
El BLOC també lamenta el doble discurs dels socialistes al respecte: “No es pot criticar, des del PSOE, la falta de compromís amb la nostra llengua per part de la televisió pública valenciana, fins i tot amb mocions plenàries que ho recriminen, i emetre un espot institucional de Gandia en castellà, que suposa, també, una distorsió de la nostra realitat i, com dèiem, un missatge contradictori amb altres que es realitzen des del govern” .

Cal recordar que la normativa municipal aprovada en 2004 és molt clara pel que fa als criteris de l’ús del valencià per part de l’ajuntament de Gandia: “e.- La imatge pública i corporativa de l’ajuntament i de totes les seues unitats administratives serà en valencià; f.- Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà, a més del valencià, la llengua que en cada cas es considere addient”.