L’altre dia, una simpatitzant socialista em va dir que era “normal” que el PSOE recol•locara els seus familiars i els seus amics en treballs de l’Ajuntament de Gandia, i estava justificat els beneficis que en treien els “fills” del PSOE.

Era comprensible que se salvaren empreses constructores afins al govern municipal amb diners públics, que “s’enxufaren” els fills i els simpatitzants socialistes en l’obtenció d’una beca formativa per poder treballar al mateix Ajuntament, i que es compraren locals comercials a preus increïbles a eixos fills socialistes… Tot això era normal i comprensible, perquè “un havia de vetlar pels interessos dels seus germans abans de tot”.

Perdoneu-me la ignorància però, amb diners públics que paguem tots els ciutadans del carrer, independentment del nostre color polític, el que no es pot fer és emprar-los en benefici propi, partidista, en aquest cas de color socialista. Si això passa, el govern en qüestió té un problema de “prioritat d’interessos”, demostra que fa política solament per interessos econòmics i no pels interessos col•lectius i de tot un poble, que són, al cap i a la fi, els interessos que haurien de prevaldre per damunt de tot.

Encara hi ha moltes persones que són incapaces de veure que l’eslògan del partit socialista és: “com que el PP ho fa, nosaltres també”.

I és que, nosaltres que créiem que, amb els voltors carronyers del PP, ja ho havíem vist tot; pensàvem que el PSOE era un partit de principis, de progressisme i de coherència… Resulta que està obsessionat a no perdre la seua poltrona política i traure el major benefici econòmic abans de pedre la seua alcaldia a Gandia.

El PSOE, després de veure allò que han fet els seus “amos” a Madrid (baixada de sous, pujada d’impostos, congelació de pensions…) sap ben bé que s’acaben els seus imperis muntats al voltant de certes ciutats.

Nosaltres, els altres, que pensàvem que tot no era del color que ho pintava el PP, que crèiem que hi havia una altra manera de fer política…; nosaltres som els utòpics, per tindre principis…

Als arguments de tots aquestos voltors carronyers, tan d’un costat polític com d’un altre, quan diuen que el BLOC no té suficients vots per poder ocupar “alts càrrecs”; quan diuen que, si en tinguera més i ocupara eixos càrrecs, faria igual que fan els altres…; a tots ells, la nostra resposta és que eixe és un argument inútil que solament intenta justificar la seua manera miserable de fer política. La diferència entre nosaltres i ells és, per sort, que nosaltres no ens movem per interessos econòmics, ni aspirem a eixos alts càrrecs per omplir-nos les butxaques… Tot allò que fem, ho fem per principis, sense renumeració econòmica ni falces promeses.

La nostra és gent vàlida i preparada, gent que té la seua feina fora del grup polític, no necessitem entrar-hi per a guanyar diners; podem i intentem ser útils en qualsevol àmbit professional.

I, sí, arribem a certs càrrecs polítics, però amb una forta convicció de compromís, compromís per arribar a aconseguir una societat diferent, més justa i igualitària.

Disculpeu-me però nosaltres seguirem sent els utòpics, tan sols per tindre principis; amb els peus a terra però amb la vista posada en un horitzó que ens encoratja a millorar el nostre entorn i la vida dels nostres veïns i veïnes. Ells, els qui ens acusen d’utòpics, són els espavilats que a costa de les mentides i els enganys estan omplint-se les butxaques de milers de persones.

Laura Morant, secretària local del BLOC JOVE de Gandia

* Article publicat al diari 7 i 1/2 Noticias (27-08-2010) i a www.joves.info