Per al Bloc-Verds, tot i que s’han executat algunes actuacions, el retard en relació al que hauria de ser un nivell acceptable és encara enorme “i la Conselleria d’Educació hauria d’incrementar de manera decidida el ritme de remodelacions i de construcció de centres perquè l’escola pública de Gandia puga estar al lloc que li pertoca pel que fa a infrastructures educatives”.
Facund Puig fa un repàs de la situació de les infrastructures educatives de Gandia:

PRIMÀRIA:
Les úniques obres que estan acabades són les que feia ja més de 10 anys que es reivindicaven: l’Escola Oficial d’Idiomes i el Col·legi Botànic Cavanilles.
Continuen existint a la nostra ciutat una gran quantitat de centres amb aules prefabricades al seu interior, “una situació que es vol vendre com a normal, però que és totalment inacceptable en una societat del primer món com la nostra”
Continuem tenint centres formats exclusivament per este tipus d’aules, com les Foies al Grau o el Josep Camarena a Gandia; i altres com el col·legi d’Educació Especial Enric Valor o l’IES Tirant lo Blanc que tenen instal·lacions prefabricades en el seu interior (2 en cada centre).
Res coneixem de la necessària remodelació del col·legi Cervantes.
Comença a observar-se un retard en l’inici de les obres de remodelació del col·legi Sant Francesc de Borja.
SECUNDÀRIA:

No se sap res de les obres de remodelació de l’IES Tirant lo Blanc.
Tampoc es tenen notícies de les obres d’ampliació de l’IES Veles e Vents.
Una menció particular s’ha de fer en relació a l’IES Ausiàs March. Convindria accelerar d’una vegada per totes la cessió del solar de l’antic Cinema Bulevard a la Conselleria d’Educació. “Volem recordar que la Generalitat fa anys que té preparat el projecte bàsic de l’ampliació i està a l’espera que l’ajuntament li proporcione el solar per a propiciar-la. Excusa rere excusa l’ajuntament va allargant el procés de cessió del solar”
Els econacionalistes consideren que caldria avançar en la construcció dels nous centres que necessita Gandia:

– Dos de primària, un al Grau i l’altre a Gandia.
– Un de secundària a la ciutat.