El Bloc-Verds exigeix a la Generalitat que rectifique i mantinga els preus del bo infantil del curs passat, “que, cal recordar, ja va patir també una retallada considerable a última hora”.
En el cas que això no es produira, els econacionalistes demanen a l’Ajuntament que no carregue sobre les famílies el retall i que es faça càrrec d’eixa diferència econòmica anunciada.

Lorena Milvaques: “Coincidint amb els retalls en les ajudes a l’educació infantil, la Conselleria d’Educació acaba de fer pública l’adjudicació a una mercantil d’un contracte perquè li ajude en la gestió de les subvencions previstes per als centres d’ensenyament de 0 a 3 anys en el curs 2010-2011. Una col·laboració que li costarà a les arques autonòmiques prop d’un milió d’euros, pràcticament la mateixa retallada que el departament que dirigeix Alejandro Font de Mora ha aplicat a les ajudes per a l’educació infantil”.

RODA PREMSA EDUCACIÓ 14-09-2010
• Bon dia a totes i tots. Un any més el curs escolar comença amb la mateixa actitud “vergonyosa”, a la qual ens té acostumada la Generalitat en matèria educativa.

• Un any més, a les mancances d’infraestructures, de professorat, etc (com ja us ha comentat Facund abans), hem d’afegir tb. les que afecten a l’educació dels xiquets de 0-3 anys.

• Costa d’entendre com la Conselleria d’Educació, i el Sr. Font de Mora al front, que deurien ser els encarregats de fomentar eixa escolarització dels xiquets de menys de 3 anys, en compte d’això, es dediquen a posar-ho cada vegada més difícil a moltíssimes famílies.

• L’anunci de la nova retallada del bo infantil per part de la Generalitat per a este curs 2010-2011, afectarà de forma considerable les famílies, que ja en estos moments de crisi no ho tenen gens fàcil, però també a les organitzacions i administracions titulars d’estos centres de 0-3 anys, que s’han de fer càrrec de tot allò que no és competència seua.

• La Conselleria justifica la mesura per la gran quantitat de centres i de noves peticions rebudes, quan per a nosaltres la raó no es gens convincent. Una, perquè l’administració autonòmica coneix amb moltíssima antelació la quantitat de centres susceptibles de sol•licitar l’ajuda, perquè és ella la que al llarg del curs anterior els autoritza, i l’altra perquè si hi ha voluntat, amb una simple modificació de crèdit es poden augmentar els pressupostos destinats a això.

• I en este sentit, vos donaré un exemple de la desidia de la Conselleria d’Educació i de com retalla, no perquè siga necessàri sinó perquè realment no li preocupa l’educació dels nostres fills i filles.

• Coincidint amb els retalls en les ajudes a l’educació infantil, la Conselleria d’Educació acaba de fer pública l’adjudicació a una mercantil d’un contracte perquè li ajude en la gestió de les subvencions previstes per als centres d’ensenyament de 0 a 3 anys en el curs 2010-2011. Una col•laboració que li costarà a les arques autonòmiques prop d’un milió d’euros, pràcticament la mateixa retallada que el departament que dirigeix Alejandro Font de Mora ha aplicat a les ajudes per a l’educació infantil.

• Una feina que ben bé podría asumir el personal de la Generalitat, sobretot en temps d’ajust pressupostari.

• De nou enguany, com ja va passar l’any passat, i en uns moments tan delicats econòmicament com els que vivim, la actitud de la Conselleria és de menyspreu i d’abandonament cap a les famílies i no de reconeixement de les errades.

• El nostre Grup del Bloc-Verds, el que li exigeix a la Generalitat és, la rectificació de la mesura presa, per tal que mantinga els preus del bo infantil del curs passat (que cal recordar que ja va patir tb. una retallada considerable a última hora).

• Per últim, en el cas que això no es produira, el que si que li demanariem a l’Ajuntament es que no carregue sobre les families el retall, i que es faça càrrec d’eixa diferència econòmica anunciada.