El BLOC recolza la vaga general

Els econacionalistes lamenten que el PSOE de Gandia vote en contra (PP i Plataforma s’abstenen) de la moció i dels interessos dels treballadors i les treballadores de Gandia

Les organitzacions socials i sindicals han convocat una vaga general per al pròxim 29 de setembre, pels drets socials i laborals, en defensa dels serveis públics, de les prestacions socials i dels drets laborals. Qüestions que ens afecten a totes i a tots els veïns i veïnes de Gandia i al futur dels serveis del nostre ajuntament. Només amb una resposta generalitzada i unitària es poden frenar estos atacs a les condicions de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes. La crisi no la poden pagar els més dèbils.

Vivim una situació de profunda crisi econòmica, financera, i en alguns casos social, política i de valors. És ben cert que no sabem quina és la sol·lució definitiva per a esta crisi internacional, ni tampoc qui en són els responsables últims. Però el que sí que sabem és qui no tenen la culpa: els més dèbils.

Sent com són els més dèbils les víctimes primeres de la crisi, resulta lamentable contemplar com la majoria de les mesures de reajustament econòmic promogudes pel govern espanyol i la Comissió Europea, afecten directament i d’una manera negativa a les persones més desafavorides i desprotegides.

Les “grans” mesures per “sol·lucionar” la crisi presses des de Madrid i Brussel·les s’han basat en una reducció de la despesa pública, que ha dut com a conseqüència una retallada del benestar social, i una reforma laboral injusta.
Mentre, els grans responsables d’esta crisi dormen tranquils, segurament esperant el moment en que l’empobriment de la gent els reporte grans beneficis econòmics.

Des del BLOC exigim:

1. Una política que reduïsca el dèficit públic mitjançant l’increment dels ingressos i no mitjançant la reducció de la despesa, i planificar el compliment dels objectius de dèfi cit del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la Unió Europea en terminis compatibles amb la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.

2. La retirada d’una reforma laboral lesiva que facilita l’acomiadament i empitjora les condicions de treball.

3. La defensa de la negociació col·lectiva com a marc de protecció de les condicions de tre ball, enfront dels intents d’atribuir a les empreses la capacitat d’incomplir els acords aconseguits de manera unilateral.

4. La defensa del sistema públic de pensions com a eix central del nostre sistema de pro tecció social, i la seua adequació a l’evolució social exclusivament amb acords polítics i socials.

5. Una nova política fiscal, que reforce l’estructura d’ingressos de l’Estat, recupe rant impostos suprimits i apostant per una recaptació major basada en la progressi vitat fiscal, alhora que es combata amb major determinació i mitjans el frau fiscal que llasta la nostra economia i assoleix taxes que pràcticament dupliquen la mitjana de la Unió Europea.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *