Els econacionalistes denuncien la polémia ‘estèril’ i ‘barroera’ entre PP i PSOE al voltant del 9 d’Octubre.

Per al BLOC el principal símbol cultural i identitari dels valencians és la llengua pròpia. Asseguren que la valenciania es demostra cada dia amb la defensa de la llengua, la cultura, l’educació i la música valenciana… El BLOC de la Safor-Valldigna celebrarà el 9 d’Octubre, demà a les 12.30 h, a Almoines.

Un any més, a pocs dies de la celebració del 9 d’Octubre, la festa nacional del poble valencià, assistim atònits a una repetida, barroera i estèril polèmica: la pugna entre PSOE i PP de Gandia per arrogar-se la patent de valenciania. Això sí, només un dia a l’any i basada únicament en els símbols.

La resta de l’any i en la resta dels temes, PSOE i PP, lluiten per tot el contrari: per demostrar la seua permanent submissió a Madrid i abandonar els interessos dels valencians, en matèria econòmica, de creació de llocs de treball, d’infrastructures.

A Gandia, PP i PSOE es converteixen en més valencians que ningú cada 9 d’Octubre. I converteixen esta festa en un enfrontament. Ho feren Orengo i Mut i ho fan ara Orengo i Torró.

Des del Bloc Nacionalista Valencià de Gandia li demanem al PP que demostre la seua valencianitat, des de les institucions que governa amb majoria absoluta, amb accions decidides per fomentar la nostra cultura i la nostra llengua, perquè fins ara el que hem patit és un retall progressiu de les línies en valencià i, fins i tot, una persecució paranoica a l’escola i la música valenciana.

I al PSOE, que no continue traint-nos amb pactes d’estatuts vergonyants o votant a les Corts contra el requisit de conéixer el valencià per als empleats públics. I a l’alcalde Orengo que pose fi a la involució pel que fa a l’ús i la promoció de la nostra llengua a l’ajuntament, on el valencià està convertint-se en una simple llengua de traducció.
Per al Bloc, al marge d’himnes i banderes, el principal símbol cultural i identitari dels valencians és la llengua pròpia. Qui no l’estima i, per tant, l’usa en tots els nivells de la vida no és de cap de les maneres un valencianista. Conseqüentment, en un dia tan solemne com el de la festa nacional dels valencians, el més clar i contundent homenatge que podem fer a la cultura i la identitat valencianes, és afirmar el nostre compromís amb la nostra llengua dient amb convicció, públicament i davant la imatge de Jaume I que: