DESTAQUEN: Novetats interessants, com ara l’’espai bebé, o aportacions que poden consolidar-se com el ball de la bandera…

CAL MILLORAR:

– L’’espai de música jove local ha d’estar a l’’aire lliure.

– Incorporar nous espais, com la Plaça Loreto o la Plaça de Sant Roc, que connecten el Passeig i la Plaça de les Escoles Pies. I no podem desaprofitar part de la Plaça del Prado.

– La programació musical i la del Teatre Serrano ha de tindre un caràcter excepcional (ciutat espera veure en les seues festes allò que no pot veure la resta de l’any)

– Buscar un sistema que abarate les atraccions de fira.

JOSEP M MOYA: “I no entenem que l’’excusa haja estat la crisi econòmica, sobretot quan dies després, salpa un creuer a Roma”

Agraeixen a la ciutadania el seu comportament cívic i la seua participació i als responsables polítics i tècnics el seu esforç

Fan una crida al consens per poder començar a construir entre tots la Fira del 2011

La Fira del 2010 ha estat una bona Fira: la gent ha pogut relaxar-se i passar-s’ho bé. Els carrers, les actuacions, les atraccions, els restaurants… estaven de gom a gom. I al Bloc li complau participar d’este ambient propici

I ens satisfà perquè a nosaltres ningú ens podrà discutir ni treure l’honor d’haver estat (per l’any 2005) els pares d’este nou model, que tant agrada

Però és cert que el nou govern municipal va decidir continuar i aprofundir en l’estructura proposada. També això s’ha de reconèixer i aplaudir.

El balanç, com deia, és positiu, tret d’algunes matisacions o observacions que ja expressàrem sobre la programació musical o teatral.

Nosaltres entenem que, quan donem la nostra opinió, estem fent aportacions, i ho fem per intentar buscar consensos, que ens fan l’efecte que son necessaris en alguns temes de ciutat, entre els quals està la Fira: consensos majoritaris i estables. No són, de cap manera, excuses per desmarcar-se sinó crides al diàleg.

Hem de continuar amb el model de Fira al Carrer. Però entenem que poden haver aspectes millorables:

Per començar, ens agrada molt la idea d’un espai per als grups joves locals. Però este no pot ser un amagatall baix la Casa de la Marquesa. Eixe espai pot aprofitar per actuacions més íntimes però no per mostrar a la ciutat els grups joves. Per això, cal buscar-los un altre espai, a l’aire lliure i que els permeta donar-se a conéixer millor. Perquè és la Fira de la seua ciutat i tenen tot el dret a aprofitar eixa oportunitat.

També entenem que caldrà anar augmentant l’ocupació dels espais: ara comptem amb la Plaça del Tirant, un lloc privilegiat de connexió entre la Fira i el Passeig. Però també altres places, com la Plaça Loreto o la Plaça de Sant Roc, que connecten el Passeig i la Plaça de les Escoles Pies. I no podem desaprofitar part de la Plaça del Prado.
Continuem pensant que tant la programació musical com la del Teatre Serrano demanen d’un esforç. La ciutat espera veure en les seues festes allò que no pot veure la resta de l’any. Perquè la Fira i Festes ha de tindre eixe caràcter d’excepcionalitat.

I encara està pendent el tema del preu de les atraccions firals. Hem de buscar un sistema que les abarate, siga el que siga.

El model de Fira al carrer és un model consolidat, basat en la multiplicitat d’actes i la sorpresa però s’ha de complementar amb actuacions de renom i singulars.

I no entenem que l’excusa haja estat la crisi econòmica, sobretot quan dies després, salpa un creuer a Roma.
En definitiva, una bona Fira. Amb novetats interessants, com ara l’espai bebé, o aportacions que poden restar com el ball de la bandera (felicitats a Josep Sendra i el Grup de Roís de Corella, per cert!).

Però, com totes, una Fira millorable, en els aspectes que hem ressenyat.

Volem agrair a la ciutadania el seu comportament cívic i la seua participació i als responsables polítics i tècnics el seu esforç.

Però també fem una crida al consens per poder començar a construir entre tots la Fira del 2011.