Els econacionalistes presentaran una moció al pròxim Ple de l’Ajuntament de Gandia perquè el govern socialista retire les propostes anunciades d’allargament de l’edat de jubilació als 67 anys i d’ampliació dels temps de càlcul de les percepcions.

També demanen a la Generalitat valenciana que assumisca de forma plena les competències que té en matèria d’ocupació i dedique tots els recursos possibles “a fer disminuir una desocupació que està deteriorant de manera alarmant el nivell de vida de moltes famílies valencianes”.

FACUND PUIG: “Mesures com l’aplicació d’una fiscalitat més progressiva, una lluita decidida contra el frau fiscal, el foment de la creació d’ocupació entre els joves, la reducció de la temporalitat o la incorporació al règim general de la Seguretat Social de les persones empleades a la llar i al sector agrari aportarien més recursos per poder continuar atenent sense modificacions els beneficis socials.”

Amb la presentació de la moció el BLOC-Verds pretén que l’Ajuntament de Gandia demane al govern socialista que presidix Rodríquez Zapatero que no faça efectives dos mesures que suposen “un greu atemptat contra l’anomenada societat del benestar.”

La primera d’eixes mesures fa referència a la proposta d’allargar l’edat de jubilació dels 65 anys actuals als 67. I la segona, la d’ampliar el període de còmput de les cotitzacions de quinze a vint anys per tal de calcular la quantia de les pensions. “Resulta particularment indignant que siguen, novament, les treballadroes i els treballadors els que hagen de pagar les conseqüències d’una crisi econòmica que ells no han provocat.”

Per als econacionalistes la materialització d’estes mesures no sols suposarà un pas enrere en les conquestes socials aconseguides pels treballadors i treballadores, “que tenen dret a viure i a gaudir de la seua jubilació merescuda, sinó que dificultarà la creació d’ocupació entre els més de 4 milions d’aturats i d’aturades, especialment dels més joves”.

A més a més, l’elevació del període de cotització per a determinar la quantida de la pensió de jubilació suposarà, segons asseguen, una disminució important de les quantitats finals que percebran els jubilats, “com ja es va apreciar quan es va allargar el càlcul dels 8 anys als actuals 15 anys”.

I és que recorden que l’Estat espanyol és un dels països de la Unió Europea en què els treballadors i les treballdores es jubilen més tard. A França, per exemple, la proposta del govern és d’allargar eixa edat dels 60 anys actuals als 62

“Nosaltres considerem que les propostes de l’executiu socialista s’han fet pensant més en la reducció de les despeses que en l’increment dels ingressos. I realment hi ha marge per poder augmentar estos últims sense tocar les primeres. Mesures com l’aplicació d’una fiscalitat més progressiva, una lluita decidida contra el frau fiscal, el foment de la creació d’ocupació entre els joves, la reducció de la temporalitat o la incorporació al règim general de la Seguretat Social de les persones empleades a la llar i al sector agrari aportarien més recursos per poder continuar atenent sense modificacions els beneficis socials”.

La moció es presentarà al Ple de l’Ajuntament de Gandia que tindrà lloc el pròxim dijous.