El BLOC-Verds presenta un recurs de reposició contra la modificació del PERIMMU

Els econacionalistes consideren que l’acord és nul de ple dret ja que envaeix competències de la Generalitat en afectar a entorns de protecció de BIC’s (sobretot el del Palau Ducal) i Béns de Rellevància Local (com el propi Nucli Històric Tradicional) i no s’ha seguit la llei pel que fa al procediment per a la modificació dels Catàlegs de Béns i Espais Protegits.

El Ple de l’Ajuntament de Gandia de 6 d’agost de 2010 va aprovar definitivament la modificació del Pla Especial de Revitalització i Millora del Medi Urbà (PERIMMU) que afectava al nivell de protecció d’alguns edificis. Amb eixa aprovació definitiva, es desestimaven les al·legacions presentades en el seu dia pel BLOC.

Davant d’eixa desestimació, el grup municipal del BLOC ha presentat un recurs de reposició ja que entén que l’acord és nul de ple dret ja que envaeix competències de la Generalitat en afectar a entorns de protecció de Béns d’Interés Cultural (sobretot el del Palau Ducal) i Béns de Rellevància Local (com el propi Nucli Històric Tradicional) i no s’ha seguit la llei pel que fa al procediment per a la modificació dels Catàlegs de Béns i Espais Protegits.

Estos extrems van estar posats en coneixement de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià de la Generalitat Valenciana, la qual ha comunicat a l’Ajuntament de Gandia que ha sol·licitat un informe dels seus serveis tècnics per avaluar l’abast de la modificació urbanística i analitzar la necessitat d’emetre els informes exigits per la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, davant del fet que l’àmbit en que opera la modificació aprovada “pot tindre incidència en l’entorn de protecció d’algun Bé d’Interés Cultural, o bé ubicar-se en un àmbit susceptible de ser considerat Nucli Històric Tradicional, o d’afectar a béns que poden ser considerats com Béns de Rellevància Local, i davant la manca d’adequació fins ara del Catàleg de Béns i Espais Protegits d’eixe municipi, ni haver-se adequat al planejament municipal allò disposat en la Llei de Patrimoni Cultural Valencià mitjançant l’elaboració dels corresponents plans especials de protecció dels Béns d’Interés Cultural”.

Davant de la contundència amb que s’expressa la Conselleria i a l’espera del seu informe definitiu, el Bloc demana al govern municipal que resolga positivament el recurs de reposició presentat ja que, cas contrari, presentarà un recurs contenciós administratiu pel que considera un flagrant incompliment dels procediments establerts tant en la Llei de Patrimoni Valencià com en la Llei Urbanística Valenciana i el seu Reglament.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *