El BLOC-Verds demana compromisos reals sobre el futur de l’actual hospital

Els econacionalistes continuen reclamant un pronunciament clar i un acord al respecte, tant per de la Generalitat com de l’Ajuntament de Gandia.

Sol·liciten la constitució d’una comissió on tinguen cabuda també els professionals sanitaris i els sindicats per començar a treballar el disseny del centre que, “atesa la pretensió d’inaugurar el nou hospital a mitjans l’any 2011, se’ns antoixa que ja arriba massa tard.”

Recorden que la ciutat necessita un nou mapa sanitari, on s’incloga un Hospital de Crònics, un nou Centre de Salut, i diversos centres de dia i espais per a l’atenció especialitzada i l’aplicació de teràpies concretes per algunes malalties determinades i específiques com ara l’Alzheimer, Parkinson, Fibromiàlgia…

JOSEP M MOYA: “Demanem que queden ben clars els futurs usos, davant d’algunes manifestacions del govern municipal, tant als els veïns com als comerciants de la zona, sobre la possibilitat d’enderrocar l’edifici i construir vivendes i un centre comercial, proposta que encara no sembla haver-se desestimat i que contradiu les recents declaracions”

Davant de la darrera informació apareguda sobre la preocupació dels sindicats sanitaris pel destí de l’actual Hospital una vegada entre en funcionament el nou Hospital Comarcal, el Bloc demana claredat en els plantejaments i compromisos ferms, tant a l’Ajuntament de Gandia com a la Conselleria de Sanitat.

Des del Bloc venim reclamant amb insistència la constitució d’una comissió mixta que encete les converses i prepare l’actual edifici per als futurs usos, des del mateix moment en què començaren les obres del nou hospital.

En eixe sentit, hem formalitzat diverses preguntes a les Corts Valencianes i al Plenari de l’Ajuntament de Gandia, dirigides al Conseller de Sanitat i a l’Alcalde de la ciutat. Tots dos coincideixen amb el Bloc i les organitzacions sindicals en què el destí de l’actual hospital serà pera usos sociosanitaris.

Tanmateix, tot i que l’alcalde va afirmar que s’havien encetat les converses, el Conseller Cervera ho va desmentir en les Corts, cosa que ens va omplir d’intranquil·litat. Per això, reclamem, una altra vegada, eixe necessari i urgent contacte entre les dues administracions, que comença a fer tard si es vol disposar en condicions de l’edifici una vegada entre en funcionament el nou.

Al mateix temps, el Bloc demana que queden ben clars els futurs usos, davant d’algunes manifestacions del govern municipal, tant als els veïns com als comerciants de la zona, sobre la possibilitat d’enderrocar l’edifici i construir vivendes i un centre comercial, proposta que encara no sembla haver-se desestimat i que contradiu les recents declaracions.

El Bloc continua considerant que la ciutat necessita un nou mapa sanitari, on s’incloga un Hospital de Crònics, un nou Centre de Salut, i diversos centres de dia i espais per a l’atenció especialitzada i l’aplicació de teràpies concretes per algunes malalties determinades i específiques que, ara, presten associacions de malalts i familiars, amb els seus propis recursos, com ara l’Alzheimer, Parkinson, Fibromiàlgia…

Per això, tornem a reclamar:

1.- Un pronunciament clar i inequívoc al respecte, tant per part de la Conselleria com de l’Ajuntament.
2.- Un acord entre les dues administracions respecte als usos a prestar.
3.- La constitució d’una comissió on tinguen cabuda també els professionals sanitaris i els sindicats per començar a treballar el disseny del centre que, atesa la pretensió d’inaugurar el nou hospital a mitjans l’any 2011, se’ns antoixa que ja arriba massa tard.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *