Moya, tenim una pregunta per a tu!

El proper dissabte quedem per esmorzar i fer-nos un café, a les 11.00 h, amb els joves de la ciutat a la cafeteria El Mirall de la Marquesa. Josep Miquel, tinc més d’una pregunta per a tu; moltes persones també les tenen. Allà, com a cada café diari, tindran l’oportunitat d’obtenir una resposta. El café també ens el farem amb Alícia i Fran. Amb Alícia, he compartit molts moments i he entrat a participar de la vida política de la meua ciutat. Ella sap que aquest tampoc no serà un café massa inusual. Al recer d’una tassa calenta, hem arreglat mil vegades el món, la ciutat i la comarca. Potser l’únic que se’m fa extrany és veure a Fran Ferri com el nostre candidat, tan proper com el veig. Però sí, ho és; és el candidat dels joves valencianistes a la Coalició Compromís. Amb eixa resposabilitat, el canalí, que coneix perfectament Gandia -solament li queda quedar-se a viure-, seurà a passar una altra estona amb nosaltres. Estic segura que serà la sorpresa a les properes eleccions, la sorpresa a les properes Corts Valencianes. Ens calen veus joves, que parlen des de la joventut i per a la joventut.

Però això serà a maig. Ara toca parlar del projecte per a la ciutat, toca parlar de la visió que compartim del país, toca escoltar la gent. I respondre totes les qüestions que tenim també per a ells.

Com cada dia i de moltes maneres, espere que tingueu sobre la taula moltes preguntes, dubtes i suggeriments. Ho podem fer des del Facebook, el Tweeter i la web www.joves.info. I ho podem fer compartint un cafenet. D’una manera o una altra, aquest no és més que la posada en escena d’una pràctica que volem contínua i que duem a terme des de fa molt de temps.

Des de les joventuts valencianistes d’esquerres de la ciutat de Gandia creiem necessari aportar una nova manera de fer política que passe pel diàleg i la transparència. Una política que sorgisca de la ciutadania; i, en este cas, dels joves. Una altra manera de fer política, de baix cap a dalt. Els joves volem pegar-li la volta a la manera tradicional d’entendre-la.

No busquem actes multitudinaris que només serveixen a PP i PSOE per a fer guerres de xifres. El que pretenem és, tan senzill i tan necessari, que els joves tinguen espais de diàleg on expressar-se, preguntar i mostrar la seua opinió sobre els temes que els preocupen .

Josep Miquel, com que fa temps ja que et conec, sé de les vegades que m’has demanat pels joves, per les necessitats de la ciutat, per les nostres inquietuds. Entenc que molta gent no et conega, entenc que tinga opinions molt dispars, unes opinions que es creen per certs missatges retallats, pels instants fugaços a unes determinades televisions.

Al café potser no hi haurà suficient temps perquè la gent, i sobretot els joves, puga comprovar totes les teues preocupacions i dedicació envers nosaltres i la ciutat, però allà, estic segura, quedarà ben patent que, més enllà dels relats interessats de les grans superfícies comercials polítiques, hi ha qui té una altra manera d’apropar-se a la gent: com en el cara a cara, com en cada café que diàriament et fas amb la gent, en els que comparteixes amb nosaltres…

Aquest café no serà diferent: perquè la política 2.0, més enllà de les etiquetes, és la política real i propera, i ja estava inventada fora d’internet.

Laura Morant. Secretària local del BLOC JOVE de Gandia

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *