Amb la recent incorporació de 800.000 euros, la partida destinada a les obres de la Plaça del Tirant ascendeix ja a 10.100.000 euros, una quantitat més que respectable per als temps que corren.

El passat mes d’octubre foren inaugurats el tram final del Passeig i la Plaça del Tirant, en un acte públic on, entre altres coses, el govern municipal va lloar les excel·lències de la seua nova “cultura de les obres”, basada, sobretot, en l’acompliment dels terminis d’acabament. Val a recordar que eixa nova cultura de les obres va obligar a tancar de manera unilateral el passeig durant sis mesos, en contra del pla d’obra inicial consensuat amb els veïns i comerciants que establia la seua execució per fases i tal i com obligava el plec de condicions.

Però la major sorpresa ens la proporcionaren amb la Plaça del Tirant, quan fou novament tancada una vegada passada la Fira i, encara està, ara amb les obres d’adequació dels espais comercials existents.

Des del Bloc entenem la dificultat que suposa l’execució d’obres de tanta envergadura. Però no podem deixar de recordar les nombroses crítiques rebudes per part de l’actual responsable d’urbanisme quan estava a l’oposició pel que fa als terminis de les obres. I cal també recordar que eixa nova cultura de les obres no sembla aplicar-se a Marxuquera, a Rafalcaid o a Kentucki.

D’altra banda, amb la recent incorporació de 800.000 euros, la partida destinada a les obres de la Plaça del Tirant ascendeix ja a 10.100.000 euros, una quantitat més que respectable per als temps que corren.
Des del Bloc demanem, per tant, que s’acaben les obres inaugurades i que ens expliquen quin serà exactament el destí d’eixos espais comercials que ara sembla que gestionarà, com no, l’empresa pública.