Lorena Milvaques. Secretària local del BLOC de Gandia

Estic segura que a molts lectors els sonaran estes paraules amb les quals el PSOE local, amb el seu líder al cap (orengo.es), ens ha estat delectant tota la legislatura. Unes paraules que, en convertir-se en accions, no han fet més que reafirmar el meu convenciment què “qui vol mentir, enganya, i qui vol enganyar, menteix”.

I, per què dic açò? Doncs perquè ens han venut que la unió d’un partit que se’n diu d’esquerres -jo no ho tinc gens clar!!!- com el PSOE i un de dretes (el PP enfadat, la dreta gandiana…) com Plataforma de Gandia, anava a fer-ho tot pols a la ciutat. Amb eixa “nova forma d’actuar” anaven a millorar les polítiques socials, a solucionar els problemes de l’atur, a fer partícips a tota la ciutadania dels beneficis que aconseguirien… i a deixar-nos, si més no, bocabadats.
I així és, la única cosa que han aconseguit és deixar-nos amb la boca oberta, però d’estupefacció en veure que d’eixa “nova manera d’actuar” tan sols ens ha quedat un ajuntament endeutat fins les celles, una ciutat amb un índex d’atur superior a la mitjana estatal i valenciana. I no ens val allò de que la culpa és de la crisi mundial –per salvar ZP- o de la Generalitat que és qui té competències reals. Si Orengo és bo per a atribuir-se la creació de llocs de treball quan s’inaugura una nova gran superfície, també ho és per responsabilitzar-se de les conseqüències per al comerç urbà.
Una ciutat, com deia, amb nul·la participació ciutadana, amb el pitjor model de transparència de tota la seua història democràtica, on ser “amiguet” de qui mana és garantia de treball a l’ajuntament o a les seues empreses públiques. Només cal fer un tomb per passadissos i despatxos.

Per sort però, a esta ciutat encara hi ha persones que creiem en una altra manera de gestionar, des de la regeneració democràtica, des de la honestedat i el treball rigorós. Com va dir Václac Havel: “la primera xicoteta mentida que es va contar en nom de la veritat, la primera xicoteta injustícia que es va cometre en nom de la justícia, la primera minúscula immoralitat en nom de la moral, sempre significarà el camí segur del fi”.

Article publicat hui al setmanari Tot Gandia.