JOSEP M MOYA: “L’Ajuntament ha deixat en mans de les empreses licitadores la redacció de l’estudi de viabilitat econòmica. L’haurem de veure i veure què es demana eixa UTE. Perquè potser parlem de més de 2 milions d’euros cada any, durant els 50 anys de la concessió, és a dir 100 milions d’euros.”

Els econacionalistes recorden que una de les 5 empreses de la UTE és el Grupo Cívica de l’empresari alacantí Enrique Ortíz, “que ha estat recentment notícia pel suposat l’afer del cotxe i de la reforma de la casa del portaveu socialista a les Corts Valencianes, Àngel Luna, per apareixer com a imputat en el cas Brügal del fem d’Alacant i perquè sembla que apareix també al sumari del cas Gurtel.”

No s’han presentat 5 empreses, sinó una UTE de 5 empreses, entre les quals es troba, per cert, el Grupo Cívica de l’empresari alacantí Enrique Ortíz, que ha estat recentment notícia per l’afer del cotxe i de la reforma de la casa del portaveu socialista a les Corts Valencianes, Àngel Luna, per apareixer com a imputat en el cas Brügal del fem d’Alacant i perquè sembla que apareix també al sumari del cas Gurtel. Fa ben poc, a més, dues de les empreses del seu grup han presentat EREs que afecten a 50 treballadors.

Pel que fa al tramvia de Gandia (per a la construcció del segon tram i per a la gestió íntegra) només hi ha una alternativa per triar, i això és molt important perquè haurem de veure quina és la seua proposta econòmica.

La concessió permet la demanda d’aportació municipal a la construcció, a l’explotació del servei… o a les dues coses.

Per tant, a banda, de les qüestions tècniques sobre del traçat de la segona fase o del lloc per a la ubicació de la planta elèctrica, les cotxeres i els tallers, serà ben interessant veure què és el que li demana l’empresa a l’ajuntament i quins són els seus càlculs d’ingressos i de tarifes. Perquè l’Ajuntament haurà de participar de les pèrdues, si es preveuen, i del desequilibri econòmic.

L’Ajuntament ha deixat en mans de les empreses licitadores la redacció de l’estudi de viabilitat econòmica. L’haurem de veure i veure què es demana eixa UTE. Perquè potser parlem de més de 2 milions d’euros cada any, durant els 50 anys de la concessió, és a dir 100 milions d’euros.

Tot i que des del Bloc mantenim els nostres dubtes sobre l’oportunitat del projecte en l’actual situació de crisi econòmica i la falta d’estudi d’alternatives tècniques, tant pel que fa al sistema com al traçat, i l’impacte ambiental que suposara, sempre hem dit que potser hi hagueren empreses interessades que puguen guanyar diners (eixa és la finalitat d’una empresa) no amb la gestió del servei sinó per les aportacions municipals.