Recentment s’ha signat un conveni entre l’Ajuntament de Gandia i la Junta Major de Germandats de Setmana Santa per a la rehabilitació i posterior ús de l’ermita de l’Alqueria de Martorell com a Museu de la Setmana Santa de Gandia.

Per al Bloc està és una magnífica notícia, per molts motius, però emboirada per la falta de participació i de respecte als grups municipals demostrada, una altra vegada, pel govern municipal. Tot i estar acostumats, el Bloc no deixem de lamentar que l’alcalde no haja estat capaç de participar-nos este acord, més encara quan les converses i les primeres passes per a este projecte foren realitzades en l’anterior legislatura amb la nostra col·laboració. D’altra banda, no entenem com han superat les reticències demostrades fins ara i que es feien paleses amb el continuat rebuig a les esmenes presentades pel Bloc als pressupostos municipals de tota la legislatura en demanda d’un conveni per a la restauració de les imatges i que van estar votades en contra sempre pels partits del govern.

Tot i això, des del Bloc creiem que la materialització d’aquell treball és una esplèndida notícia que esperem veure realitat ben prompte. I ho és per distints motius. En primer lloc perquè ens permetrà dotar-nos d’un nou museu on gaudir de la riquesa escultòrica de la setmana santa gandiana, així com d’altres elements. També perquè suposarà la rehabilitació d’un element històric i patrimonial de primer ordre, com l’ermita de l’Alqueria de Martorell, la qual es troba en greu perill a hores d’ara. I, a més, perquè permetrà dotar la Junta Major de Germandats d’espais dignes i adequats per a la seua funció.

No obstant això, des del Bloc demanem poder examinar tranquil·lament l’acord subscrit (per a la qual cosa ens l’hauran de facilitar alguna de les parts) perquè s’haurà de veure com es compatibilitza el possible projecte amb les importantíssimes troballes arqueològiques de la zona on, recordem, s’ubica el famós enginy de la ciutat, visitat ja per Felip II, com s’integra amb la ribera del riu, dins de l’Espai Protegit del Serpis, o com assegurem econòmicament la seua viabilitat.

Per això, ja que el govern municipal no ha tingut la deferència i el tarannà democràtic suficient per comunicar-nos l’acord, li demanem públicament a la Junta Major de Germandats que ho faça ella.