Els econacionalistes asseguren que és fals que siguen no restrictius: “simplement hi ha despeses que ja no cal fer i hi ha ingressos que ja no podem tindre, uns perquè ja els hem tingut com el del nou cànon de l’empresa mixta, i uns altres perquè legalment no podem tindre’ls com els dels préstecs”.

Anuncien que impugnaran l’anunci de crèdits superiors als 70 milions d’euros per part de l’empresa pública, ja que recorden que el famós decret de Zapatero impedeix endeutar-se més als ajuntaments i les empreses dependents. “Nosaltres demanarem l’actuació de la Delegació del Govern”.

JOSEP M MOYA: “Comença, per tant, a destapar-se el panorama econòmic real, no el fictici, el que ens han volgut vendre, que serà més patent encara l’1 de juny, una vegada passades les eleccions municipals, com va fer Zapatero, i amb càrregues futures cada vegada més importants, com la nova del tramvia, de 3,5 milions d’euros anuals durant els propers 50 anys, del que parlarem després. Un autèntic despropòsit, amb la curiositat afegida d’utilitzar la crisi, després d’usar-la com argument per tirar la casa per la finestra, per parlar de pressupostos restrictius, encara que, com ja hem dit això no siga cert i només siga un anunci de cara a la galeria”.