Els econacionalistes demanaran demà que l’Ajuntament de Gandia inicie, d’acord amb la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, l’expedient de declaració del Cant de la Sibil•la de Gandia com a Bé de Rellevància Local en la seua modalitat de bé immaterial. “Petició justificada pel seu caràcter singular i pel seu alt valor cultural”.

També sol·liciten que el consistori s’implique d’una manera més intensa en la preservació futura de la representació.

El Cant de la Sibil•la és un cant profètic que, des de l’Edat Mitjana, s’escenifica la Nit de Nadal en diversos indrets on es parla la nostra llengua.

El passat 16 de novembre, el Comité Intergovernamental de la Unesco va declarar el Cant de la Sibil•la que es representa a Mallorca Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A la nostra ciutat, des de fa més de trenta anys, gràcies a la iniciativa del pare Vicent Faus, i amb el suport de la comunitat dels escolapis de Gandia, tots els anys es fa una representació d’una versió del Cant de la Sibil•la estreta d’un breviari del s. XVI de la Catedral de València.

Actualment, la representació necessita d’un major suport institucional per tal de possibilitar la seua pervivència.

És per això que, des del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, proposem que hi haja una plena implicació del nostre consistori en la preservació i l’impuls del Cant de la Sibil•la, com a un exponent més de la nostra realitat cultural.