El Bloc reitera que l’Ajuntament incompleix l’obligació de redactar el Pla Acústic

En el plenari del passat mes d’octubre, el Bloc va demanar al regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge per la situació del Pla Acústic Municipal a què estem obligats per la Llei de Soroll Valenciana, tot i recordant que el passat mes de gener l’Ajuntament va aprovar una moció plenària en este sentit presentada pel Bloc i que es comprometeren a tindre’l enllestit en el termini de 3 mesos.

El Bloc vol recordar que la Llei 7/2002, de Protecció contra la Contaminació Acústica, i el Decret 104/2006 que la desenvolupa, obligava els municipis amb una població censal entre 50.000 i 100.000 habitants a remetre el projecte del seu Pla Acústic Municipal abans del 30 de novembre del 2008, així com adaptar les seues ordenances municipals a la nova legislació abans de juliol de 2007. L’Ajuntament de Gandia ha incomplert les dues obligacions, tot i que el soroll és una de les majors crítiques ciutadanes i la lluita contra la contaminació acústica hauria de ser prioritària.

En la comissió celebrada el 19 de gener de 2010, arran de la moció dels nacionalistes, el regidor responsable va demanar un termini de tres mesos, la qual cosa va ser acceptada pel Bloc perquè entenien que era una petició raonable.
Amb el temps, i un any després sense cap notícia al respecte, s’ha comprovat que ha estat una altra proposta més de les aprovades en el plenari que queden en l’oblit.

La lluita contra la contaminació acústica hauria de ser prioritària, segon el Bloc, ja que és un aspecte molt important que afecta ben directament a la qualitat de vida. I, per això, ja que les nostres mocions no semblen tindre cap efecte pràctic, ens adreçarem a la Conselleria perquè realitze el requeriment necessari a l’Ajuntament de Gandia per fer-lo complir amb el que estableix la Llei 7/2002 valenciana i la Llei estatal del soroll de 2003.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *