De la generositat a la ingenuïtat

El que més m’ha sorprès sempre del Sr. Peris és la gran capacitat que té de raonar selectivament; eixe do que el fa recordar el que li interessa i oblidar el que no, i si sóc sincera, he de confessar que continua fent-ho. Els últims dies ha passat de criticar i d’oposar-se a tot allò que el Sr. Orengo ha fet al llarg d’esta legislatura, a lloar la seua gestió i, fins i tot, a afirmar que Els Verds del PV i el Sr. Peris al front, volen i desitgen que continue sent l’alcalde de la nostra ciutat. Alucine.

De veres vol que el Sr. Orengo continue sent Alcalde, Sr. Peris???? Però, com pot ser?

Si s’ha passat quasi quatre anys dient-li com de roïna era la seua gestió, oposant-se a la immensa majoria d’actuacions que ha dut a terme o ha plantejat com el cànon de l’aigua i del clavegueram, el projecte de ciutat olímpica, els incompliments en l’acabament de projectes urbanístics com els de Marxuquera o Rafalcaïd, la paralització del projecte de la piscina del Raval-Benipeixcar, i moltíssims més dels que li podria fer memòria……. Si s’ha manifestat en contra del més important d’un govern municipal, la seua política econòmica, i li ha demanat Plans d’Austeritat que mai han arribat.

Jo, sincerament li ho dic, no l’entenc. O millor sí. Per aconseguir el que vol, i el que ha volgut sempre de la política, haurà d’engolir-se moltes coses.

Sr. Peris, un ha de ser valent i no pretendre excusar-se en el fet que demanarà el vot per al Sr. Orengo i el PSOE, per evitar que el Sr. Torró i la dreta governen esta ciutat, quan sap perfectament que esta ciutat ja està actualment governada per un pacte de dretes, el del Sr. Orengo amb el Sr. Mut, un pacte que vosté molt bé va definir en un mitjà de comunicació (Levante-emv, 30.07.07) en declarar que “Orengo ha guanyat amb els vots de l’esquerra, però pacta amb la dreta” i que, per cert, ara sembla ser que beneïx i que treballarà perquè es torne a repetir.

Mire, vaig a demanar-li dos coses en nom de la gent del BLOC. La primera, deixe de minusvalorar la generositat amb què el vam tractar la legislatura passada. El BLOC li va demostrar, i vosté ho sap encara que ho menyspree, la intenció de formar amb Els Verds del PV un equip sòlid i fort de caire progressista, d’esquerres i ecologista, que fóra capaç de lluitar en esta ciutat contra les polítiques retrògrades de dreta. Una intenció que pel seu afany protagonista i egoista no va arribar a cap lloc i que de tant generosos ens va fer ser ingenus. I la segona, no ens done lliçons d’estratègia política i no ens diga com hem de governar o amb qui als nostres pobles, igual que nosaltres no li vam dir al seu únic regidor dels Verds a la comarca, el regidor de Benirredrà, al principi de la legislatura que no pactara amb el PP per governar el seu poble.

Permeta’m ja per acabar que li faça una reflexió, pense en les raons que està donant per a unir-se al projecte del Sr. Orengo (sumar per a intentar que Gandia continue el camí de l’esquerra i progressista i que Gandia no estiga governada pel PP,….), valore la trajectòria d’esta legislatura de govern del Sr. Orengo, una trajectòria marcada per un pacte purament de polítiques de dreta, gens progressistes i d’esquerres i siga conseqüent amb el que fa, no vaja a ser vostè qui pacte amb la dreta en estat ciutat.

Lorena Milvaques, Secretària Local del BLOC de Gandia (article publicat al diari Levante la darrera setmana)

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *