El BLOC-Verds alerta de l’abandonament de l’edifici de Correus

Els econacionalistes demanen al govern municipal que faça realitat les seues promeses.

JOSEP M MOYA: “Una vegada més, el govern municipal ha anunciat coses que no ha pogut, no ha volgut o no ha sabut complir. Això sí, després d’omplir pàgines als diaris i costoses publicitats. Com sempre, es pengen la medalla i s’obliden”.

El 28 de setembre de 2009, l’Ajuntament de Gandia i la Universitat de València signaren un conveni per a la rehabilitació del Palau de Comunicacions, conegut popularment com l’edifici de Correus, situat a la Plaça del Rei En Jaume, que haurà de ser seu permanent del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València i oficines de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de València.

Any i mig després, del projecte anunciat només coneixem uns apunts, tot i que el seu finançament ha estat contemplat en els pressupostos dels darrers dos anys de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia.

I, mentre, però, l’edifici es deteriora a passos agegantats. Potser eixe no siga un inconvenient si es pensa enderrocar-lo, però mentre projectem tramvies amb l’argument de la modernitat, es deixa que un històric edifici al bell mig de la ciutat, en una de les més cèntriques places públiques, siga objecte del vandalisme i, fins i tot, amb reiterats intents de ser ocupat donat el seu clar abandonament.

Una vegada més, el govern municipal ha anunciat coses que no ha pogut, no ha volgut o no ha sabut complir. Això sí, després d’omplir pàgines als diaris i costoses publicitats. “Com sempre, es pengen la medalla i s’obliden”.

Des del Bloc, reclamem que s’encete la rehabilitació de l’edifici, alhora que aprofitem per demanar també que se’ns informe del projecte, que desconeixem i per la qual cosa ens hem personat oficialment en l’expedient.

Perquè entenem que una ciutat que es vol moderna i atractiva no pot permetre’s un edifici històric abandonat en ple centre.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *