Ofereixen VITAMINA COMPROMÍS, un refresc “sense els conservadors del PP ni els descolorits del PSOE”.
Josep M. Moya: “la generació més preparada de la història veu molt negre el seu futur. Nosaltres volem col·laborar amb unes propostes per a la joventut que, a diferencia del govern, pensem acomplir. Cal destacar-ne una: l’accés a la vivenda a preus baixos i a canvi de treballs socials en benefici de la comunitat que fomente l’esforç o la solidaritat”.
Aquest matí Josep M. Moya, candidat a l’alcaldia de Gandia pel BLOC-I-Verds, i Laura Morant, Secretària local del BLOC JOVE i membre de la candidatura, junt amb membres de la coalició han repartit Vitamina Compromís als estudiants de la Universitat Politècnica de València, Campus Gandia. Es tracta d’un refresc amb vitamines que integren les propostes del BLOC-I-Verds destinades als més joves de la ciutat.
Moya ha recordat que “la crisi afecta sobretot a la població jove, l’atur juvenil està ja en un 50%, és a dir, la meitat dels joves que busquen treball no en tenen. A més, la falta d’adequació entre la formació i el mercat laboral i l’allargament de la jubilació als 67, que no deixa llocs vacants, NO ofereixen bones perspectives. Es parla de generació NI-NI: ni estudia, perquè ja ha acabat, ni treballa, perquè no pot, de la generació perduda, encara que la podrem trobar quasi sencera a la cua de l’INEM. Per tot açò el BLOC durà a terme una política de joventut basada en la participació de tots els col·lectius joves de la ciutat i gestionada per un Departament de Joventut”
Laura Morant ha destacat un seguit de propostes integrades al programa electoral. D’una banda, aquelles destinades al treball i l’emancipació dels joves com ara: L’organització de cursos de perfeccionament o d’adquisició de nous coneixements per a incorporar-se al món del treball a través de convenis de col·laboració amb universitats, sindicats i empreses, l’ampliació de l’oferta de cursos de la UPG, la constitució d’una borsa de vivendes de lloguer econòmic a canvi de treballs socials, la construcció de vivendes de protecció oficial amb ajudes per als joves, l’oferta de borses de treball temporal per a joves aturats -coordinades pel Departament de joventut en col·laboració amb empreses de la ciutat i de la comarca- i la creació d’un Punt d’Informació Juvenil on s’oferirà informació i orientació laboral específica.
D’altra banda, aquelles destinades a la millora de l’acció dels joves a la ciutat com ara: l’ampliació de la xarxa de casals joves municipals, la redacció i posada en marxa d’un Pla jove de ciutat, La publicació periòdica d’una revista per a joves editada pel Consell dels Joves de Gandia que els permeta trobar tot allò que els puga interessar, l’organització d’un concurs anual de música local i comarcal, la creació d’una targeta REAL de descomptes en cursos, teatres, concerts… per a joves menors de 35 anys, la construcció d’un alberg juvenil públic en algun edifici d’interès patrimonial, l’ampliació i millora de la xarxa de carrils bici i del transport públic, l’ampliació de l’oferta cultural, l’augment de la partida pressupostària destinada a subvencionar activitats de les associacions juvenils i sobretot el foment de l’ús de la nostra llengua entre els joves.