Lorena Milvaques. Secretària local del BLOC – Compromís Gandia.

Ara fa escassos dies, la agrupació política Compromís es consolidava com a la tercera força política al País Valencià. Una força política que va nàixer ara fa uns anys de la unió d’objectius comuns, de la diferència i, sobretot, de la necessitat d’un canvi a este país.

Som moltes i molts els qui ja estem farts d’haver de suportar cada dia que els qui ens governen es dediquen a jugar amb el nostre futur sense importar-los el més mínim la nostra opinió. El proper objectiu de Compromís està clar: els valencians hem de tindre una veu pròpia a Madrid.

Les properes eleccions generals que es celebraran l’any vinent seran un punt clau en el futur de la nostra societat. Després d’una legislatura que ens ha afonat en l’atur, el govern socialista ha demostrat la seua ineficàcia per gestionar amb responsabilitat i coherència esta problemàtica. Per l’altre costat, els populars pretenen erigir-se com a alternativa a la nefasta etapa del president espanyol. José Luis Zapatero; però el líder popular, Mariano Rajoy, no és, ni de bon tros, una opció creïble; tan sols hem de vore com despilfarra i malgasta els diners el PP a la Generalitat Valenciana.Davant d’una situació econòmica terrible cal implantar una nova manera de vore les coses. Política des de la base, des dels ciutadans a peu de carrer, feta d’una forma diferent, que supere l’avorrit bipartidisme al qual ens volen condemnar de per vida. (…)

Eixa forma diferent, novedosa, i que se sustenta en les persones no és una altra que Compromís. Una iniciativa que volem que vaja més enllà de la política. No volem ser un partit polític convencional, volem ser la veu d’un moviment social que vol canviar les coses.

Les mobilitzacions que durant aquestes setmanes s’estan produint per tota la geografia espanyola expressen el profund malestar social i el descontent ciutadà amb el funcionament del sistema polític i econòmic, amb el comportament dels poders econòmics i dels representants polítics i amb la corrupció. Esta situació ha de ser combatuda amb propostes d’independència dels poders públics respecte als poders econòmics, de transparència i de tolerància zero amb la corrupció, des de l’ètica, el compromís polític i el convenciment que són possibles altres solucions des de les institucions públiques i des de la societat civil.

Eixe compromís ha de concretar-se en una pràctica política capaç de donar una resposta de forma participativa a les demandes ciutadanes, recuperant la confiança de la població en l’acció política i, per sobre de tot, adoptant propostes sòlides i noves dirigides a la consecució de la justícia social i ambiental.

Enfront de les polítiques dels partits tradicionals, Compromís proposa recuperar el sentit de la política com un instrument de transformació i gestió pública col·lectiva que done resposta a les menudes necessitats i grans aspiracions de les persones i de la societat civil a la qual representem.