Militants i simpatitzants de la formació a Gandia i la Safor-Valldigna assistiran hui dijous a l’acte protesta organitzat per Escola Valenciana, a les 19 hores, a la plaça de la Mare de Déu de València.

Els econacionalistes animen la ciutadania a participar-hi en aquesta concentració i en la manifestació convocada per al dissabte 18 de juny des de la Plaça de Sant Agustí de València.

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport hui a les concentracions d’Escola Valenciana a favor de l’ensenyament en valencià i d’un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeixen la retirada immediata de l’esborrany presentat per la Conselleria d’Educació. L’acte de protesta coincideix amb el dia de constitució de les Corts Valencianes.

Per als econacionalistes el decret és un pas enrere en el camí al plurilingüisme i ataca greument el valencià a l’ensenyament. Agafa com a excusa un suposat plurilingüisme per arraconar la nostra llengua a l’escola, “situant el Consell en actituds antivalencianes inacceptables”. Per a Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana “la realitat del decret és que de plurilingüisme res de res, és una maniobra per suprimir les línies en valencià, que són el model que millor ha funcionat des de l’aprovació de la LUEV. És un text ple de desgavells i trampes per reduir la presència del valencià i no està fet amb cap criteri científic per introduir la llengua estrangera”. “L’aprenentatge de les llengües no s’aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als curriculums sinó aplicant un sistema pedagògic d’aprenentatge adequat al context”.

D’altra banda, el BLOC-Verds Compromís de Gandia anima la ciutadania a participar-hi també a la manifestació prevista per al dissabte 18 de juny, a les 18 hores, des de la Plaça Sant Agustí de València.