El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís denuncia que el full informatiu amb la programació de la Nit de Sant Joan que ha editat l’Ajuntament de Gandia incompleix la normativa municipal, ja que s’ha editat en castellà.

Els econacionalistes recorden l’obligatorietat d’emprar la nostra llengua. És per aquesta raó, que lamenten que el nou govern del PP continue la línia de l’anterior consistori de menyspreu cap a la nostra llengua.

I és que la normativa municipal aprovada en 2004 és molt clara pel que fa als criteris de l’ús del valencià per part de l’Ajuntament de Gandia: “f.- Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà, a més del valencià, la llengua que en cada cas es considere adient”

És per aquesta raó, que el BLOC-Verds Compromís manifesta la seua indignació després de comprovar com el full informatiu dels actes de la Nit de Sant Joan, el qual s’ha presentat hui als mitjans de comunicació, incompleix la normativa municipal i s’edita en castellà.

Per als econacionalistes aquesta es una mostra més del menyspreu cap a la nostra llengua “que es trasllada sistemàticament a un segon pla. Malauradament, aquesta és una pràctica que es repetia la darrera legislatura. Així ho hem denunciat moltes vegades durant aquest anys. El valencià s’està convertint en una llengua per a traduccions posteriors. ¿Quin exemple de normalització lingüística i de civisme hem de donar a la ciutadania si l’administració local és la primera en incomplir les seues normatives?”

El BLOC-Verds Compromís espera que el nou govern rectifique i respecte, d’ara endavant, l’acord municipal sobre els criteris d’ús del valencià a l’Ajuntament de Gandia.