La Conselleria pretén imposar de manera unilateral una modificació dels programes d’ensenyament bilingüe i d’ensenyament bilingüe enriquit actualment en vigor. Com alternativa, l’administració educativa valenciana vol aplicar un programa plurilingüe amb una presència curricular del 33% per al valencià, castellà i anglés.

Els econacionalistes demanen que es negocie amb els representants de la comunitat educativa i amb els especialistes en ensenyament multilingüe el disseny i l’aplicació d’un model plurilingüe que garantisca l’acompliment de les finalitats de la LUEV, atenent a l’avaluació del programes aplicats fins ara, d’acord amb criteris científics i pedagògics i amb les recomanancions de l’informe de l’IVAQE, anteriorment esmentat.

FACUND PUIG: “Les consegüències de l’aplicació del decret són molt clares: D’una banda, la quota d’anglès no es podrà aplicar perquè no hi ha recursos per a formar el professorat suficient que faça possible la seua implantació. De l’altra, el valencià veurà reduïda la seua presència de forma significativa, perquè el decret establix uns màxims d’àrees que es podran impartir en cada llengua. D’eixa manera, no hi ha una garantia perquè es produisca un coneixement suficient ni del valencià ni de l’anglés per part de l’alumnat en acabar el seu període d’ensenyament obligatori”.

El BLOC-Compromís participarà (com a membre de la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna) a la concentració que tindrà lloc dimecres 29 de juny, a les 20 hores, davant l’Ajuntament de Gandia.